Bedrijfsvergunning dichterbij certificering

BedrijfsvergunningenOnlangs is het ministerie van Handel en Industrie van start gegaan met de lancering van het Nationaal Certificeringsprogramma. De afdeling Bedrijfsvergunning doet ook mee aan het programma. Het systeem dat gehanteerd wordt is ISO 9001:2008. Dit is een internationaal geaccepteerde staandaard voor kwaliteitsmanagement systemen. Het geeft de eigenloop aan voor een kwaliteitsmanagement systeem dat door organisaties gebruikt worden om klant tevredenheid te verkopen. Kort gezegd: Zeg wat je doet en doe wat je zegt. De systemen bieden aan elke organisatie of bedrijf de ruimte voor verbetering zolang men zich houdt aan de gestelde eisen. Het is van belang dat je het toepast en ermee gaat werken.
Hanief Pawirotaroeno en Farrell Matthew hebben in verband met het certificeringsprogramma presentaties gehouden voor directie en staf. Aan de orde kwamen de punten: Waarom de Awareness meeting; Wat ISO 9001:2008 inhoudt; Het belang van kwaliteit; Wat een ISO 9001 certificaat is; Waarom ISO 9001: 2008; Hoe wordt dat aangereikt.
Mattew gaf onder andere aan dat deze awareness belangrijk is voor de afdeling Bedrijfsvergunningen, omdat een ieder kan weten waarmee ze bezig zijn en draagvlak kunnen creeëren. De participatie van de afdeling is daarom van belang omdat zij als medewerkers degene zijn die kunnen aangeven wat er mis gaat, met welke problemen ze zitten en waar het vast zit om zodoende het proces te kunnen versnellen. De uiteindelijk realisatie van ISO 9001:2008 kan dan met succes afgerond worden. Streefdatum voor certificering van de afdeling is eind november 2013.

error: Kopiëren mag niet!