Vermorsende FC ADO behaalt gelijkspel tegen Jong Jivan Jotie

Een vermorsende FC ADO heeft slechts een gelijkspel uit de bus kunnen halen tegen Jong Jivan Jotie. In de finaleronde van de LSO speelden deze ploegen 1-1 gelijk in hun eerste wedstrijd. Bij rust leidde Jong Jivan Jotie met 0-1. Vermeldenswaard is dat de spitsen van FC ADO een aantal kansen om zeep hebben gebracht. Door dit gelijkspel is de strijd voor de top 2 bij de LSO nu helemaal open.
In het eerste kwartier domineerde FC ADO de wedstrijd volkomen. Spits Valentino Kiele kreeg drie goede kansen, maar kon de bal niet in de touwen werken. Doelman Anthony Asodanoe redde twee keer, een keer schoot Kiele over het doel. De beste kans in deze periode was voor de snelle Ako Toerab. Alleen tegenover Asodanoe plaatste hij de bal over het doel. Na ruim 25 minuten spelen begon Jong Jivan Jotie in haar spel te komen, terwijl ADO haar speltempo helemaal zag dalen. Graig Fonkel was de gevaarlijkste man bij Jong Jivan Jotie. Met enkele schoten uit halve kansen was hij dichtbij het doel van ADO-goalie Helmut Beukenhout. Één van zijn schoten werd door Beukenhout geblokkeerd en de bal ging langs de achterlijn. Terwijl de verdedigers van ADO dachten dat het een corner zou worden, ging Jong Jivan Jotie-aanvoerder Merwin Sewrattan de bal achterna, onderschepte deze, keerde om en krulde het leder prachtig over Beukenhout in het doel (0-1). De vreugde in het kamp van Jong Jivan Jotie was heel groot.
In de tweede helft was alles wat de klok sloeg FC ADO. Reeds na het eerste fluitsignaal kreeg Marcelo Triesie uit een soloactie een gouden kans om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. Na zo’n 20 minuten spelen kwam de gelijkmaker voor ADO. Uit een corner kopte Valentino Kiele de bal in de kruising (1-1). Na deze goal kreeg ADO een batterij aan kansen. De ingevallen Danjoezie Kitaman kopte van dichtbij naast, terwijl een vrije trap over doelman Asodanoe belandde, maar Kitaman kon de bal niet in het doel krijgen. De stand na het laatste fluitsignaal van arbiter Jerrel Kraag bleef 1-1.
De finaleronde wordt zondag voortgezet met de partij tussen Eendracht en Jong Jivan Jotie. Donderdag speelt FC ADO tegen Vredenburgstar.