Take A Chance-manager: ‘Wij hebben niets te verbergen’

De trekkingen van Straatcode Loterij van Take A Chance NV zijn stopgezet door de politie. Er vindt een onderzoek plaats naar mogelijke frauduleuze handelingen met software. Door geknoei zou er neppe winnaars uit de bus zijn gekomen. ‘Dit tast de goede naam van het bedrijf aan’, zegt Himen Padarth van Take A Chance NV terneergeslagen aan Dagblad Suriname. Padarth vertelt dat hij de vorige week woensdag gebeld is geworden door de politie om zich aan te melden. Volgens Padarth heeft hij hieraan gehoor gegeven. Op het politiebureau werd hem medegedeeld waarvoor hij was opgeroepen. ‘Ik schrok mij te pletter. De Take A Chance NV-manager zegt dat hem werd voorgehouden door de politie dat er vermoedens zijn dat er vermeende frauduleuze handelingen worden gepleegd. Aan Padarth is eveneens voorgehouden dat er ook aanhoudingen zijn gepleegd. ‘Wie dat zijn, weet ik niet. Wat ik wel kan zeggen, is dat het in deze niet gaat om de elf personeelsleden van Take A Chance. Padarth zegt dat het bedrijf zijn volle ondersteuning verleent aan het politioneel onderzoek.  ‘Wij hebben niets te verbergen en het is goed dat de politie zo een onderzoek doet. Het is ook ter bescherming van de consument.’
De Take A Chance NV-manager geeft aan dat in 2010 de politie ook een onderzoek verrichtte bij het bedrijf. Er werd toen niets geconstateerd. ‘Afgelopen woensdag werden wij weer verrast. Padarth zegt dat zij al een week gesloten zijn en hierdoor heel veel inkomsten derven. Hij durft geen bedragen te noemen. Daarnaast wordt het vertrouwen ook aan diggelen geslagen. De manager zegt geen idee te hebben hoe lang het onderzoek nog zal duren. Aan de advocaat van Take A Chance NV is voorgehouden dat het tenminste nog een dag of twee zal duren. Padarth zegt nog niet te weten wat de volgende stap van het bedrijf zal worden na afronding van het politieonderzoek.
Hij vindt het jammer dat mensen die loten hebben gekocht, gedupeerd zijn. De politie verhoort ook mensen die als winnaars uit de bus gekomen zijn.
De software is uitbesteed. Twee personen buiten het bedrijf zijn op verdenking van knoeierij aangehouden. Hij hoopt dat deze zaak gauw achter de rug is en het imago van het bedrijf geen blijvende deuk zal krijgen. ‘Wij zijn gebruikers van de software en niet de makers. Wij zijn ook slachtoffer’, stelt de manager van het bedrijf.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!