Ontwatering Saramacca wordt aangepakt

Het commissariaat van Saramacca heeft in samenwerking met het ministerie van Openbare Werken een crashprogramma samengesteld voor het ontbossen, opschonen en uitdiepen van diverse hoofd- en straatlozingen in geheel Saramacca. Het ministerie van Openbare Werken heeft het Aannemingsbedrijf Ramsandhjal gecontracteerd voor de werkzaamheden. Thans is de aannemer in de ressorten Tijgerkreek en Calcutta bezig met werkzaamheden aan het Oost- en West Calcuttakanaal. De waterkerende dam wordt ook opgehoogd. Colaproject, Tijgerkreekweg, Sopropoweg, Amsoiweg en het verkavelingsproject Tijgerkreek West 2 tot en met 6 worden ook aangepakt.
Door deze werkzaamheden kunnen vooral landbouwers van de bovengenoemde gebieden met veel meer motivatie en zekerheid de landbouw uitoefenen. Na meerdere malen de aandacht hiervoor te hebben gevraagd is hun wens uiteindelijk in vervulling gegaan.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, is zeer tevreden over de wijze waarop de aannemer te werk gaat. Ook in andere ressorten zal de ontwatering worden onderhouden. Na Calcutta en Tijgerkreek is het ressort Kampong Baroe aan de beurt.

error: Kopiëren mag niet!