‘Mijn schoondochter was mooi, maar zeer onbeschoft’

De schoonmoeder van wijlen Delia Djamin verklaarde gisteren in de rechtszaal dat haar schoondochter een mooie vrouw was, maar dat zij zeer onbeschoft was. Op 16 november 2012 is Djamin om het leven gebracht door haar stief schoonvader. De oorzaak van de ruzie was mishandeling van een 5-jarige jongen, de zoon van de 32-jarige Djamin. De schoonmoeder verklaarde dat zij en haar man, dus de verdachte, de jongen hebben grootgebracht. Toen de jongen klein was, had Delia hem achtergelaten bij de grootouders.
De schoonmoeder verklaarde ook dat haar kinderen geen goede band hebben met hun stiefvader. Volgens haar verklaring zijn de kinderen bang dat de man eens ervandoor gaat met haar rijkdommen. De vrouw gaf aan dat zij alleen een klein huis en perceel heeft. Delia mishandelde haar zoon. Een keer was het zelfs zo ver gekomen dat zij ontlasting in het gezicht van de jongen had gesmeerd, omdat hij gepoept had in zijn broek. Ook op die bewuste dag van het incident had de jongen wederom gepoept in zijn broek. De grootmoeder was bezig de jongen te baden toen het incident zich voordeed. Zij had de kappartij echter niet meegemaakt.
Ook een buurman van de verdachte werd gehoord. Maar hij was pas na het incident erbij gehaald. Hij verklaarde nooit eerder ruzie te hebben meegemaakt bij dit gezin. Hij was geschokt.
Op 11 april wordt er nog een getuige gehoord. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!