Guyanezen ook dupe van SLM-vertragingen

Niet alleen Surinamers zijn de vertragingen van de SLM zat, ook de Guyanezen beginnen zich nu te ergeren. De meest recente vertraging dateert van dinsdag 12 maart. De vlucht PY 421 vanuit Paramaribo naar Miami is met 24 uur vertraagd. De vlucht wordt nu vandaag om 10.00 uur uitgevoerd. Passagiers van de vlucht PY 422 vanuit Miami naar Paramaribo moeten nu ook nog 24 uren doorbrengen in de VS. Ze komen nu in plaats van woensdagochtend op donderdagochtend om 01.00 uur in Paramaribo aan.
De SLM voert sinds kort de vluchten naar Miami via Guyana uit. Passagiers uit Guyana kunnen met deze vluchten naar Miami en terug. Van deze laatste vertraging hadden de passagiers van ons buurland geen bericht ontvangen van de SLM. De Guyanese reisbureaus gaven de passagiers, die op de Jagan luchthaven gestrand waren, mee dat de SLM vaker vluchten naar Guyana vertraagd uitvoert en/of helemaal niet uitvoert. De Guyanese passagiers verliezen hierdoor vertrouwen in de Surinam Airways. De SLM is voornemens ook de route Georgetown – New York te onderhouden, daar Delta Airlines dit niet meer zal doen.
Het DNA-lid Melvin Bouva haalde afgelopen donderdag in het parlement flink uit naar SLM. Hij vroeg zich af waaraan het ligt dat er zoveel technische vertragingen zijn in dit bedrijf en waarom de passagiers altijd de dupe ervan moeten worden. ‘Vertragingen bij de SLM zijn meer regel dan uitzondering geworden. Wat gebeurt er met de SLM’, luidde de noodkreet in het hoogste college van staat.
President-commissaris van de SLM Gerard Brunings gaf desgevraagd aan Dagblad Suriname te kennen niet op de hoogte te zijn van veel vertragingen. Zaken die te maken hebben met de lease of vertragingen van meer dan 24 uur, worden wel onmiddellijk aan hem gerapporteerd. De vertraging zou te maken hebben met een operation kwestie, verduidelijkt hij. En hier heeft de raad van commissarissen niet veel mee te maken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!