Ex-vriend riskeert 2 ½ jaar cel

Humphrey B. riskeert 2 ½ jaar cel wegens poging tot levensberoving c.q.  mishandeling c.q. wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging van zijn ex-vriendin, met wie hij elf jaren een relatie had. De ruzie ontstond toen de verdachte een buitenechtelijke relatie aanging. De vrouw verhuisde en ging later met een andere man een relatie aan. De verdachte had nog contact met zijn ex vanwege de twee kinderen die zij met hem heeft. Deze vrouw was twee maanden in de verwachting toen de verdachte haar zonder toestemming naar zijn woning bracht. Hij bond de vrouw met een kabel aan een stoel vast en goot terpentine rondom de stoel. Hij bedreigde de vrouw in brand te zullen steken.
Op een bepaald moment vroeg de vrouw om naar het toilet te gaan. Vanuit het toilet sms’te ze haar vriend. De vriend deed op zijn beurt aangifte bij de politie. Toen de politie ter plekke arriveerde, werden in de directe omgeving in de keuken enkele scherpe voorwerpen aangetroffen. Op de zitting ontkende de verdachte de vrouw met die voorwerpen te hebben bedreigd. De verdachte gaf toe dat hij een marihuanagebruiker is. Hij gaf aan niet te weten hoe al deze dingen in hem zijn opgekomen. Hij wijt dit alles aan de toestand waarin hij verkeerde. De vervolgingsambtenaar achtte de bovenvermelde feiten bewezen en eiste een straf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek.
Advocaat Benito Pick die de verdachte bijstaat, was het oneens met de eerste stelling van de vervolging. De verdachte heeft volgens de verdediging zich op geen enkel moment schuldig gemaakt aan poging tot levensberoving. Alleen op grond van de verklaring van het slachtoffer en de waarneming van de politiemannen kon men niet tot het wettig en overtuigend bewijs komen. Volgens de raadsman er is onvoldoende bewijs. De politie heeft geen onderzoek verricht met betrekking tot de stof waarvan zij aannemen dat het terpentine moest zijn geweest. Rechter Albert Ramnewash gaf aan overtuiging nodig te hebben dan wel een procesverbaal waarop aangegeven wordt dat het om terpentine gaat. Over twee weken houden de vervolging en de verdediging hun tweede beurt. De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!