Echtgenoot krijgt gecombineerde straf opgelegd

Humphrey Diepa kreeg een gecombineerde straf opgelegd van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. De echtgenote van Diepa was met vakantie naar Nederland. Terug in Suriname nam de vrouw haar intrek bij een andere man. Op 13 november 2012 ging Diepa samen met zijn neef naar de woning van de vrouw. Hij trapte de deur van de woning open en gaf de andere man een pak rammel. Hierna trok hij de vrouw naar zijn voertuig, alwaar zijn neef op hem wachtte. Diepa nam zijn vrouw en zijn zoon mee naar huis. De andere man had intussen de politie gealarmeerd. Toen de politie bij Diepa arriveerde, hield hij de politie voor dat er niets aan de hand was. De volgende dag deden zowel de vrouw als haar nieuwe partner aangifte ter zake mishandeling en wederrechtelijke vrijheidsberoving. Van beide slachtoffers zijn er geneeskundige rapporten opgemaakt.
De openbare aanklager had 2 jaar met aftrek geëist. Zij betitelde de handelingen van de verdachte als zeer ernstig. De verdediging verzocht de rechter om zijn cliënt een zodanige straf te willen opleggen dat hij binnenkort naar huis mag. De verdachte heeft reeds 4 maanden in voorarrest doorgebracht. De raadsman gaf aan dat de verdachte in een emotionele bui zou hebben gehandeld.
Ook in zijn laatste woord betuigde de verdachte spijt en gaf aan dat emoties een belangrijke rol bij hem hebben gespeeld. Voor de aanvang van de zaak had de verdachte een briefje voor de rechter meegenomen. Hij geeft toe in de fout te zijn gegaan. Kantonrechter Albert Ramnewash achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Bij het bepalen van de strafmaat werd er rekening gehouden met de persoon van de verdachte en de ernst van het feit. De magistraat week af van het strafvoorstel en legde Diepa een straf op van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Dit wil zeggen dat indien Diepa zich binnen 3 jaren aan welk strafbaar feit dan ook schuldig maakt, hij het voorwaardelijke deel extra moet uitzitten.
Saskia Bandhan                  

error: Kopiëren mag niet!