Bereikbaarheid politie verruimd met nieuw telefoniesysteem

Middels een telefoontje van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie naar de Centrale Meldkamer 115 werd gisteren een nieuw telefoniesysteem bij de politie gelanceerd. Met dit nieuw systeem is de bereikbaarheid van de politie verruimd. Nu kunnen tegelijkertijd 30 mensen op een en hetzelfde tijdstip bellen, maar vanwege een personeelstekort is dat voorlopig niet te doen, zegt Hemantkoemar Sardjoe, hoofd Centrale Meldkamer.
Sardjoe geeft aan dat hij een brief heeft geschreven aan de korpschef voor capaciteitsversterking. Hij gelooft dat de Centrale Meldkamer op korte termijn over meer personeel moet beschikken, waardoor het alarmnummer optimaal kan werken. De Centrale Meldkamer telt op dit moment slechts 17 leden, wat volgens Sardjoe bijlange na niet genoeg is. Hij heeft bij het nieuwe systeem 10 mensen nodig voor een optimale bezetting.
Het alarmnummer 115 heeft vaak te maken met overlast bellers. Sardjoe geeft aan dat er een exercitie is gedaan, waarbij 3000 meldingen zijn geregistreerd van overlast bellers. Met het nieuw systeem kan bij de eerste schakeling al uitgemaakt worden als het gaat om een serieuze beller of een overlast beller. Volgens Sardjoe is het nieuw systeem veel beter dan het oude. Ook kunnen klachten over het politieoptreden doorgegeven worden. Er kan volgens Sardjoe zelfs nagegaan worden wanneer een gesprek niet is opgenomen.

error: Kopiëren mag niet!