FC ADO pakt bonuspunt na penalty's tegen Vredenburgstar

fc adoIn de Eersteklassecompetitie van de Livorno Sportorganisatie (LSO) werd donderdagavond de beslissingswedstrijd gespeeld tussen Vredenburgstar en FC ADO. Er werd gestreden voor de tweede plaats op de ranglijst, wat een bonuspunt voor de finaleronde zou opleveren. In de reguliere competitie eindigden beide ploegen met 35 punten op een gedeelde tweede plaats, achter koploper Eendracht (36 punten). Het werd een lange avond, waarbij de beslissing pas middels het nemen van vrije schoppen vanaf de 11 meter stip viel. Na de reguliere speeltijd eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Na 2×15 minuten verlenging bleef de stand ongewijzigd. De penaltyserie werd door FC ADO gewonnen met 5 tegen 4.
In de eerste helft van de wedstrijd speelden beide ploegen aftastend, wat een matig spelbeeld opleverde. Ploegen namen geen risico’s en gingen niet echt in de aanval. Toch kwam Vredenburgstar na 33 minuten spelen op een 0-1 voorsprong via Jurgen Abisoina. Bij een overtreding hervatte Serginho Atmo snel het spel, terwijl de FC ADO-verdedigers nog terugliepen naar hun posities. Atmo paste de bal naar Abisoina, die alleen tegenover doelman Helmut Beukenhout de bal via de deklat in het doel kogelde. Niet lang hierna kreeg Bianto Belliot een identieke kans als van Abisoina, maar zijn schot werd gestopt door Beukenhout.
In de tweede helft kregen we echt een wedstrijd. Het was Vredenburgstar die agressief begon op zoek naar de 2-0. FC ADO hield echter stand en na een kwartier nam zij de wedstrijd over. Marcelo Triesie miste in eerste instantie, maar kreeg de bal weer voor zijn voeten en plaatste die in de 70ste minuut langs Vredenburgstar-goalie Avinash Magnon (1-1). Triesie kreeg hierna
de kans van zijn leven om de 2-1 te maken. Een terugspeelbal van Lionel Laurens belandde bij Triesie. Alleen tegenover goalie-Magnon verkoos hij de bal dwars te leggen voor Valentino Kiele. Deze draalde ietwat, waardoor Magnon met een sliding de bal kon wegwerken.
In de verlenging kregen beide ploegen goede kansen. Competitietopscorer Iwan Ave schoot net naast voor Vredenburgstar. Maar de grootste kans kwam met nog 2 minuten te spelen in de verlenging. De snelle Ako Toerab legde de bal op de voeten van Kiele, die in een 1 tegen 1 situatie tegen Magnons lichaam schoot. Bij het trappen van de penalty’s zag Otmar Hardley zijn trap gestopt worden door Beukenhout. Hierdoor won FC ADO de serie met 5-4.
De finaleronde van de LSO vangt zondag aan met de wedstrijd tussen Eendracht en Vredenburgstar om 15.00 uur. Donderdag om 20.20 uur speelt FC ADO tegen Jong Jivan Jotie.
In de Tweedeklasse won KD 2011 met 4-2 van Jong India, na een 1-0 ruststand. Kurwin Afroedoe, Lucien Hidalgo (2x) en Shaamkoemar Hira scoorden voor KD 2011. Remon Goelmohamed en Virgill San A Jong maakten de goals van de ploeg van Ronny Jangali.