Ondernemer Singh vreest voor ondergang

‘De Firma Hans Singh Trading lijdt enorme schade door het besluit dat al enkele jaren terug is genomen door de Farmaceutische Inspectie.’ De directeur Hans Singh gaf gisteren tijdens een persconferentie aan dat hij geen enkele in de klapper voorkomende medicijn mag importeren. Er liggen heel belangrijke medicamenten die door de halsstarrige houding van de Farmaceutische Inspectie niet aangeboden kunnen worden. Singh ligt sinds 2009 overhoop met de Inspectie. Hij had op aanvraag van een ziekenhuis medicijnen tegen kanker geïmporteerd die toen niet te verkrijgen waren. De Farmaceutische Inspectie gaf geen goedkeuring waardoor de distributie niet kon plaatsvinden. Hij zocht zijn recht bij de groene tafel en na tien maanden moest de Farmaceutische Inspectie conform het vonnis de documenten wel ondertekenen. Intussen waren de medicamenten vervallen en moesten ze vernietigd worden. Hierbij zijn er miljoenen verloren gegaan. Dit geld zal volgens Singh verhaald worden op de overheid.
Wat Singh heeft getroffen, is dat hij de officiële agent was van bepaalde medicamenten. Echter kreeg hij geen toestemming om de medicamenten in te voeren. ‘Maar er werd wel aan BVGS toestemming verleend om dezelfde medicijnen te importeren. De medicijnen worden volgens hem veel duurder door de concurrent verstrekt aan de verschillende gezondheidsinstellingen.’
Singh geeft aan dat als de situatie zo aanhoudt, hij genoodzaakt is om zijn bedrijf, dat al 40 jaren bestaat, te sluiten. Onder de sluiting zullen 35 andere mensen lijden. Hij hoopt met de persconferentie de aandacht van de minister van Volksgezondheid te trekken, omdat het hem via de normale weg niet lukt om zijn weg naar de minister te vinden.

error: Kopiëren mag niet!