Oom de bak in wegens seks met minderjarige

De 32-jarige Jimmy gaat voor 15 maanden de bak in. Hij heeft op 21 september 2012 seks gehad met zijn 13-jarig nichtje. De verdachte woont samen met zijn bejaarde ouders en een neefje. Op die bewuste dag was niemand thuis. Hij bracht het meisje eerst naar de winkel. Kort daarna bracht hij haar naar zijn woning. Het meisje nam plaats in de woonkamer. Op een bepaald moment zou de verdachte volgens verklaring van het meisje haar in de slaapkamer hebben uitgenodigd. Toen het meisje zich in de kamer begaf, begon de verdachte haar te betasten. Vervolgens had hij vleselijke gemeenschap met haar. Deze zaak kwam aan het rollen toen de zus van de verdachte opmerkte dat zijn kamer op slot was. Ook werd het licht uitgemaakt. Zij had het meisje wel gezien toen de verdachte haar in de woning bracht. Ze vertelde dit aan de moeder van het meisje, die de politie erbij haalde. Uit het politioneel onderzoek blijkt dat het meisje twee jaren terug misbruikt was door haar broer en pleegvader.
De verdachte verklaarde op de zitting dat hij op aandringen van het meisje seks met haar heeft gehad. Hij was op de hoogte dat zij 13 jaar oud is. Echter wist hij van tevoren niet dat zij eerder misbruikt was. Hij geeft toe vleselijke gemeenschap met het meisje te hebben gehad. De openbare aanklager, Shanta Mahadew, achtte het hebben van vleselijke gemeenschap met een  minderjarige wettig en overtuigend bewezen. Zij vorderde een straf van 2 jaar met aftrek.
Advocaat Shefani Amirkhan verzocht de rechter om de verdachte een mildere straf te willen opleggen. De verdachte is first offender. De verdachte is in de fout gegaan en hij betuigt spijt.
De kantonrechter hield bij het bepalen van de strafmaat rekening met de  ernst van het feit en de persoon van de verdachte. Hij merkte op dat de verdachte groot genoeg is om het onderscheid tussen goed en kwaad te kunnen maken. Ook al had het meisje aanleiding gegeven, hij als volwassene moest niet zijn ingegaan op het aanbod. Een straf van 15 maanden achtte de rechter dan ook passend en geboden.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!