Suriname-dag op mijnbouwbeurs in Canada

MINING FLEET ON SITE2“Suriname zal zich voor het eerst op dit wereldforum presenteren”. Het ministerie heeft als eerste verantwoordelijke voor het mijnbouwbeleid ervoor gekozen om een “Suriname dag” te organiseren voor een publiek van potentiële investeerders, zegt Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen voor zijn vertrek naar de PDAC(Prospectors and Developers Association of Canada) International Convention. Deze conventie wordt van 3 – 7 maart 2013 in Toronto, Canada gehouden en is met meer dan 30.000 bezoekers het grootste mijnbouw gebeuren in de wereld.
Suriname staat aan het begin van een nieuwe, grote ontwikkeling op het gebied van de mijnbouw. Of en hoe wij als natie daaruit voordeel kunnen halen zal afhangen van de manier waarop wij weten in te spelen op de kansen die zich voordoen. Echter, de aangetoonde voorkomens van delfstoffen in Suriname blijven in hoeveelheid en mogelijk in aantal achter bij vele landen in de wereld. Wij zullen ons daarom extra moeten inspannen om investeringen naar ons land te trekken. Dit is een nieuwe benadering voor de ontwikkeling van de mijnbouwsector, die tot nog toe afhankelijk was van het initiatief van de investeerders zelf. Deze nieuwe benadering gaat ervan uit dat Suriname een actieve rol vervult bij het aantrekken van investeerders en ook anderszins richting geeft aan de ontwikkeling van deze sector.
Op de PDAC International Convention, Trade Show and Investors Exchange – Mining Show zullen er behalve door de Minister van Natuurlijke Hulpbronnen en de Governor van de Centrale Bank van Suriname, presentaties worden gehouden door enkele in Suriname opererende buitenlandse bedrijven. Naast deze informatiesessies is er ook tijd ingeruimd voor individuele gesprekken met investeerders en autoriteiten.
De delegatie vanuit Natuurlijke Hulpbronnen bestaat naast minister Jim Hok uit het hoofd van de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD) en een vertegenwoordiger van de goudonderhandelingscommissies.

error: Kopiëren mag niet!