Stichting Oriole gedenkt vijf hardwerkende vrouwen

De Stichting Oriole (opgericht in 2007) is een dochterstichting van het Netwerk Vrouwen Suriname, Nederland – USA, die als doel heeft jongeren van Surinaamse origine, in het bijzonder meisjes en jonge vrouwen in Suriname, Nederland en in de USA te ondersteunen in hun streven om maatschappelijk vooruit te komen. De afdelingen (in Suriname, Nederland en de USA) opereren zelfstandig, maar werken samen om de doelen te verwezenlijken.
Op maandag 4 maart 2013 zal de Stichting Oriole in samenwerking met haar moederstichting, Netwerk Vrouwen Suriname, Nederland – USA en de Spaar en Kredietcoöperatie De Schakel, in verband met de viering van de Internationale Dag van de Vrouw op 8 maart, enkele vrouwen huldigen.
De Internationale Dag van de Vrouw is door de Verenigde Naties ingesteld om op deze speciale dag extra aandacht te besteden aan zaken betreffende de ontwikkeling van de vrouw. Elk jaar komt de “Commission on the Status of Women” in het Hoofdkwartier van de VN rond de datum van 8 maart bijeen om samen met lidstaten, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld een bepaald thema te bespreken om na te gaan in hoeverre er vooruitgang is geboekt in de status van de vrouw met betrekking tot dit vooraf bepaald thema. Dit jaar is het thema huiselijk geweld, met een speciale focus op hiv/aids, omdat cijfers van hiv/aids blijven stijgen vanwege huiselijk geweld. Daarom zullen door eerdergenoemde organisaties vijf vrouwen worden gehuldigd, die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de terugdringing van huiselijk geweld en/of de hiv/aids-cijfers.

error: Kopiëren mag niet!