Compromis ouders en schoolleiding Mulo Wageningen

IMG_8687‘Culturele reiniging moet trancesituatie Wageningen verhelpen’
Het werd een gehaal en getrek gistermorgen tussen ouders van leerlingen en de schoolleiding van Mulo Wageningen. De oorzaak was het sluiten van de poort voor de ingang van de school door de ouders. Niemand kon naar binnengaan. De politie werd erbij gehaald en die liet de poort open voor de leerkrachten en de leerlingen van de 4de klassen die SO’s hadden. Daarna arrangeerde de wetsdienaren een gesprek tussen de ouders en 3 leerkrachten. In het bijzijn van 4 politieagenten werd na een uur onderhandelen een compromis bereikt: de situatie verhelpen middels een culturele reiniging.
De ouders zijn de situatie waarbij leerlingen dagelijks in trance raken beu. ‘Er moet nu een oplossing komen’, zei de woordvoerder van de actiegroep van de ouders, Rinesh Mangaldeen. ‘We gaan niemand toelaten, geen leerling en ook geen leerkrachten. Examen of geen examen, de ouders hebben dit beslist. Er moet een structurele oplossing komen in deze zaak’, zei Mangaldeen. Volgens de woordvoerder zal er geen school zijn, totdat er een oplossing komt.
Directrice Fernand schakelde de politie in toen de ouders bleven volharden. De politie van Wageningen liet versterking vanuit Nieuw Nickerie overhalen. ‘Dit had ik niet verwacht, want hierdoor krijg je geen oplossing. Iedereen kijkt naar mevrouw Fernand, alsof ik voor een oplossing moet zorgen’, zei de directrice. ‘Demonen kan je niet bestrijden met demonen, dat is niet de oplossing.’ Fernand vindt dat de kinderen ‘aan sensatie doen’. ‘Wageningen houdt van sensatie, dan krijg je dit ja. De pandit en pater hebben dat ook gezegd. De leerlingen hebben door deze situatie de SO’s met concentratieverlies moeten afleggen.’

error: Kopiëren mag niet!