Roofovervalzaak familie Premcharan voor de rechter

Kantonrechter Alida Johanns heeft donderdag vier getuigen gehoord in de zaak van de gewapende roofoverval van de familie Premcharan aan de Bastieweg te Nickerie. Eind november 2012 hadden drie criminelen, onder wie een familielid, op klaarlichte dag de gewapende overval gepleegd. Een hunner had een vuistvuurwapen bij zich. De benadeelde verklaarde op de zitting dat zij met haar schoondochter en haar 9-jarige kleindochter op dat moment thuis was. De verdachte, Shailesh Premcharan, kwam naar de woning en vroeg naar de zoon van de benadeelde. De schoondochter gaf hem te kennen dat haar man niet thuis was.
Shailesh ging toen de trap op, alwaar de schoonmoeder zich bevond. Hij vroeg haar op wie hij eerst moest schieten. De vrouw dacht dat Shailesh een grap maakte. Hij ging in haar slaapkamer, maakte haar klerenkast open en haalde alle spullen uit de kast overhoop. Hierna kwam een creoolse man bij de vrouw die haar en haar dochter op het bed liet zitten. Deze man had het wapen bij zich. Hij bedreigde de vrouw. De rovers zagen de kluis, waarin geld en sieraden waren opgeborgen. Omdat de vrouw de sleutel niet gaf aan de rovers, namen ze de hele kluis mee. Bij het verlaten van de woning maakte Shailesh nog de opmerking dat hij bewust ongemaskerd was gekomen, zodat de aangeefster de politie kon vertellen dat hij de beroving had gepleegd. De kluis werd in het voertuig ingeladen waarna de daders vertrokken.
Shailesh en de medeverdachte D. werden positief herkend door de getuigen. De derde verdachte B., werd niet herkend door de benadeelde. Mede op grond hiervan deed zijn raadsman John Moerahoe de rechter het verzoek om de hechtenis van B. op te schorten c.q. op te heffen. De rechter zal op een ander moment hierover beslissen. De magistraat stelde deze zaak uit naar 21 maart. De verdachten blijven in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!