DNA keurt naturalisatie 200 vreemdelingen goed

flag'Justitieminister zonder dringende reden afwezig
De Nationale Assemblee heeft gisteren de naturalisatiewetten van 200 buitenlanders goedgekeurd. Huang Xianri en 49 anderen, Chen Siqiang en 49 anderen, Singh Keshwar en 49 anderen en Deolall Sammy en 49 anderen mogen zich nu Surinamers noemen. De naturalisatiewetten met algemene 26 stemmen goedgekeurd. De behandeling van dit hamerstuk verliep niet rooskleurig. De oppositie was namelijk fel gekant tegen de afwezigheid van Justitieminister Edward Belfort. Deze wet regardeert zijn ministerie.
De regering noch de leiding van de DNA kon enig mededeling doen hierover. Later bleek dat de minister in het binnenland vertoefde. De oppositieleden vroegen zich af wat zo dringend was dat de minister de behandeling van deze wet niet bijwoonde. Daarom verliet ze de vergaderzaal. De vragen gericht naar Belfort werden beantwoord door ad-interim minister Stanley Betterson.
Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken ging in op enkele technische zaken van de wet. Hij bracht aan het licht dat de genaturaliseerden niet happig zijn om een paspoort en ID-kaart te maken. Om rompslomp te voorkomen zijn er enkele speciale regelingen gemaakt om deze zaken snel te kunnen krijgen. Echter, de aanvraag voor een ID-kaart en paspoort vanuit deze groep is heel erg miniem. ‘Vorig jaar hebben we een groep van 147 personen genaturaliseerd, slechts 2 personen daarvan hebben een verzoek gedaan voor een paspoort’, zei Moestadja.

error: Kopiëren mag niet!