Aannemer hindert dc Malonti in haar werk

2 Aannemer belemmert DC Malonti in haar werkDe aannemer aan wie de bouw van een power house in het bestuurscentrum Sipaliwini gegund is, blijkt al ruim een jaar achter te zijn op schema. Dit tot grote ergernis van districtscommissaris Margaretha Malonti, die zich daardoor nog niet permanent kan vestigen op Stoelmanseiland. De power house wordt opgezet om het bestuurscentrum te voorzien van stroom, zodat de bestuursdienst haar werk effectief kan uitvoeren. Ik ben om de twee weken in Sipaliwini, maar kan nog niet veel werk verzetten omdat er geen stroom is. De mensen komen met verschillende klachten die gelijk geadministreerd en doorgespeeld moeten worden naar Paramaribo.  Zonder een geautomatiseerde dienst en internet kan je dat echter niet efficiënt doen, meldt Malonti aan Dagblad Suriname.
De aannemer zou vorig jaar al een voorschot hebben gehad om het werk te beginnen. Regionale Ontwikkeling heeft ruim SRD 600.000 vrijgemaakt voor de opzet van het dienstencentrum. Het gaat om een drietal gebouwen, waarin de power house zal komen te staan. Deze worden opgezet te Stoelmanseiland, Drietabbetje en Snesikondre. Voorlopig doet Malonti op haar tweewekelijks verblijf het werk op een primitieve manier vanwege het ontbreken van de nodige elektriciteit. Andere activiteiten in het kader van de decentralisatie vinden normaal plaats. Zo heeft Sipaliwini onlangs haar tweede ronde hoorzittingen afgesloten. De zittingen zijn gehouden in Snesikondre, Stoelmanseiland en Drietabbetje. Bewoners van de omliggende dorpen van deze drie bestuurscentra behoorden ook tot de aanwezigen.
Tijdens de hoorzittingen werd de wens naar voren gebracht voor het opzetten van scholen, de renovatie van kroetoe oso’s en woningen van bestuursambtenaren en ook het aanleggen van een waterleiding en elektriciteitssysteem. Malonti zegt dat de bestuursdienst al begonnen is met het renoveren van de behuizing van de bestuursambtenaren in Apomatapu, Goninikrikimofo en Karmel. De woningen worden volgens de burgermoeder binnenkort opgeleverd.

error: Kopiëren mag niet!