Sozavo helpt slachtoffers rukwinden te Brokopondo

Een delegatie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting onder supervisie van Onderdirecteur Administratieve Diensten, Gregory Corinde, heeft gisteren een bezoek gebracht aan het district Brokopondo. Dit bezoek had als karakter het gedenken van de slachtoffers die getroffen zijn door de rukwinden in het weekend van 15 februari.In totaal zijn er 16 huizen die schade hebben opgelopen in de dorpen Makambi, Kadju, Wakibasu en Djankakondre. Zo zijn daken weggerukt alsook inboedel die waterschade hebben opgelopen.
Het ministerie heeft in totaal 250 zinkplaten en 25 kilogram dakspijkers overgedragen aan de districtscommissaris Ivonne Pinas van Brokopondo. De DC zal deze goederen distribueren onder de slachtoffers met bijstand van de districtsraad – en ressortraadsleden voor een ordelijk en overzichtelijk verloop.
De Districtscommissaris zegt overigens zeer verheugd te zijn met de getoonde attentie van regeringszijde. Een dag na de gebeurtenis was het N.C.C.R. (Nationale Coördinatie Centrum Rampenbestrijding) er om poolshoogte te nemen en waarnodig hulp te bieden. De lijst met de 16 huishoudens die slachtoffer zijn geworden van de rukwinden is aan mevrouw Pinas overhandigd door een lid van het N.C.C.R.
De delegatieleider, Corinde, heeft aangegeven dat dit een eerste aanzet is om de slachtoffers tegemoet te komen. Indien nodig staat het ministerie altijd klaar om verdere hulp te bieden aan getroffenen. Het is één van de beleidsmaatregelen van SOZAVO om in te spelen op de behoefte aan hulp bij gezinnen in wooncrisis, in dit geval slachtoffers van (rukwinden) natuurgeweld. De overdracht van de spullen vond plaatst op het Bestuurskantoor te Brownsberg.

error: Kopiëren mag niet!