Er is geen splitsing binnen de Vereniging van Wetenschappelijk Personeel van de Universiteit (VWPU). Faisel Abdoelwahied die de VWPU leidt, ontkent een scheuring binnen de vakbond van wetenschappers. Bronnen beweren dat VWPU-leden die werken op de Faculteit Maatschappijwetenschappen (FMijW) hun eigen vakbond willen oprichten. Ze zijn ontevreden over de wijze waarop de kwestie van het ontslagen bestuur wordt afgehandeld door hun belangenorganisatie. Abdoelwahied en andere leden van het VWPU-bestuur zijn verbonden aan de Technologische Faculteit (FTeW). Aanleiding van de splitsing zou volgens de bronnen de situatie zijn rond het ontslag van het dagelijks bestuur van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen. Abdoelwahied ontkent zulks. Hij zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat de VWPU gisteren vergaderd heeft met haar leden om de kwestie rond het ontslagen bestuur te bespreken.
Volgens Abdoelwahied was de vergadering noodzakelijk, omdat er veel onduidelijkheid was over deze zaak. De communicatie over dit gebeuren kwam niet op gang. De VWPU is in dit conflict geen partij en heeft zich daarom ook niet eerder uitgelaten over deze zaak, verduidelijkt de VWPU-topper. Al het wetenschappelijk personeel, dus ook de leden van het ontslagen bestuur zijn individueel lid van de VWPU. De leden hebben de vrijheid klachten te deponeren bij het bestuur, dat op haar beurt de zaak zal bespreken bij de bevoegde organen. Ten aanzien van deze recente kwestie heeft nog geen enkel lid een klacht ingediend bij de VWPU, aldus Abdoelwahied.
De wetenschapper zegt dat iedereen de vrijheid heeft een eigen vakvereniging op te richten, maar zover hij nu weet, is er geen enkele scheuring in de VWPU. Het dagelijks bestuur van de FMijWe is begin deze maand de laan uitgestuurd door Adek-bestuursvoorzitter Rayn Sidin. Deze handeling werd als noodzakelijk gezien. Een interim-bestuur, onder voorzitterschap van Kenneth Vaseur, is ingesteld om orde op zaken te stellen. Het is voor het wetenschappelijk personeel op Adek nog steeds onduidelijk wat de reden is voor het ontslag en wat het interim bestuur gaat doen. Vaseur had als opdracht gesprekken te voeren met de ontslagen bestuursleden om de rust terug te brengen en de verkiezingen van een nieuw bestuur voor te breiden. Het ontslagen bestuur had nog vier weken uit te zitten. Deze kwestie heeft voor heel wat deining gezorgd bij FMijW.