Minister Sitaldin legt eerste steen school Kalebaskreek

Onderwijsminister Shirley Sitaldin legt de eerste steen (foto: BIC Saramacca)
Onderwijsminister Shirley Sitaldin legt de eerste steen (foto: BIC Saramacca)
Op woensdag 20 februari 2013 heeft de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin, de eerste steen gelegd voor de bouw van een school in het Inheems dorp Kalebaskreek aan de Coppenamerivier in het district Saramacca. De minister zegt dat het gaat om een schoolgebouw met 9 lokalen, een kantoorruimte, een opslagplaats en een toilettengroep. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Tawahier Ajoeb NV en zal bijkans 4 tot 5 maanden duren. Verder zegt de minister dat elk kind recht heeft op goed onderwijs, dus ook in het verre binnenland. Dit past ook geheel in het beleid van de huidige regering. Zij deelt mede dat president Bouterse, zich persoonlijk heeft ingezet voor dit project.
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat het dorpsbestuur sinds 1991 vraagt naar een nieuw schoolgebouw, aangezien de huidige in een zeer deplorabele staat verkeert. Hij zegt dat met de eerste steenlegging de eerste aanzet is gegeven dat het schooljeugd kan rekenen op goed en behoorlijk onderwijs. Ramdhani bedankte de regering Bouterse – Ameerali voor haar inzet.
Kapitein Scholsberg van Kalebaskreek is de minister van Onderwijs zeer erkentelijk voor dit heugelijk feit. Hij zegt dat in 95 jaar voor het eerst een minister van Onderwijs dit dorp heeft aangedaan om persoonlijk de noden van de schooljeugd te zien. Hij zegt dat deze school een bijdrage zal leveren ter ontwikkeling van dit dorp. Hij vraagt de schooljeugd om gretig gebruik van te maken, daar met de bouw van een nieuwe school de basis is gelegd voor de schoolkinderen om een hoge trede op de maatschappelijke ladder te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!