Meesteroplichter wilde zelfmoord plegen in cellenhuis

De meesteroplichter Vinod D., alias Pingo, heeft getracht zelfmoord te plegen in het cellenhuis van bureau Keizerstraat. Hij nam het middel creoline in, toen hij ‘s morgens een bad zou nemen. Hij ligt momenteel in het ziekenhuis ter verpleging. De politie van Keizerstraat was deze notoire oplichter al een tijdje op het spoor, omdat er acht aangiftes tegen hem lopen. Zaterdag kon men hem na een tip van een getuige aanhouden en in verzekering stellen. Vinod was bezig een Nederlands echtpaar om te praten, toen hij positief herkend werd door een getuige van een andere oplichtingszaak. Deze schakelde meteen de politie in.
Pingo is een heel ervaren oplichter, blijkt uit de modus operandi. Hij opereert in de binnenstad. Deze oplichter maakt bejaarde Hindoestaanse mannen en vrouwen tot zijn slachtoffer. Hij doet voorkomen alsof hij familie van hen is. Hierna vertelt hij een zielig verhaal dat zijn moeder of vader heel erg ziek is. Vervolgens vraagt hij zogenaamd hulp aan de slachtoffers om de dokter te betalen of medicijnen te kopen. De bedragen die hij de mensen vraagt, liggen in de buurt van SRD 400.
Eind vorig jaar was Pingo al aangehouden door de politie van Keizerstraat, toen hij van een AOV-er hardhandig meer dan SRD 200 eigen had gemaakt aan de Zwartenhovenbrugstraat. Omstanders hielden hem toen staande in de buurt van de Anton de Komstraat en droegen hem over naar de politie. Nadat familieleden van hem het geld hadden terugbetaald aan de benadeelde, kwam de oplichter op vrije voeten.
De politie van Keizerstraat roept een ieder op die slachtoffer is geworden van Vinod D. om zich aan te melden op het bureau.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!