Charles Pahlad: ‘Ziekenhuis Wanica nu te Vredenburg Serie C’

Charles PahladHet beloofde ziekenhuis in Wanica zal verrijzen te Vredenburg Serie C, op een project groot 16 hectare van de ondernemer Sarwan Poenai. Charles Pahlad, coördinator van dit project en NDP-parlementariër uit dit district, bevestigt de locatiewijziging tegenover Dagblad Suriname. Aanvankelijk zou het ziekenhuis worden gebouwd op Lelydorp. Pahlad zegt dat er gegronde redenen zijn voor de locatiewijziging, maar verwijst hiervoor naar staatshoofd Desi Bouterse. De eerste locatie aan de Indira Gandhiweg, een terrein van de ondernemer Hemant Jaikaran, is belast met een hypotheek.
Pahlad die de trekker van het plan is, zegt er alles aan te zullen doen dat dit ziekenhuis inderdaad verrijst. “Het is mijn droom en dit is het laatste wat ik nog wil doen voor mijn district.” Pahlad had vorig jaar aangekondigd uit de politiek te willen stappen. “Ik heb al veel voor Wanica gedaan zoals het brengen van elektriciteit. Nu ben ik bezig met de drinkwatervoorziening in alle delen van het district”, zei Pahlad.
De bouw van het ziekenhuis wordt gefinancierd door de Volksrepubliek China. De door Suriname aangevraagde schenkingsmiddelen uit het verdrag met China zullen onder andere worden besteed aan de uitvoering van dit plan en andere ontwikkelingsprojecten, zoals de vestiging van een universiteit in Wanica, de aankoop van landbouwmachines en een nieuwbouw voor de behuizing van het Jeugdparlement.

error: Kopiëren mag niet!