Para-Oost voelt zich overgeslagen

De sprekers bij de hoorzitting van Para-Oost gaven aan ontevreden te zijn over de geringe uitvoeringscapaciteit van projecten in het ressort. Zij voelen zich achtergesteld op andere bestuursressorten, terwijl Para-Oost het hoogste inwonersaantal heeft. De problemen waarmee de gemeenschap van Para-Oost te kampen heeft, werden aangehoord om opgenomen te worden in het districtsplan van volgend jaar.
De sprekers wilden antwoord hebben van de ressortraad op de vragen die gesteld werden. Zij voelen zich voor de gek gehouden en spraken hun misnoegen uit over de slechte infrastructuur en de milieuproblematiek. De bestuursdienst werd verantwoordelijk gehouden voor de geringe aanpak en men wilde meteen een reactie op de uitgesproken punten. Deze bleef uit, omdat de bestuursdienst niet mag spreken op een hoorzitting. Een aandachtspunt was ook de bevolkingsgroei in het ressort, wat betekent dat het beleid daarop gericht moet zijn. Bestaanszekerheid en werkgelegenheid moeten hierbij centraal staan voor de toekomst.
Para-Oost heeft een inwonersaantal van 8987 (Census 2012). Het is het industriegebied van het district Para. Opmerkelijk is dat heel wat zaken welke  naar voren zijn gebracht, in eerdere hoorzittingen reeds aan de orde waren gesteld. Dit is het gevolg van de geringe uitvoeringscapaciteit zowel technisch als financieel om de zaken binnen een jaar te realiseren. Daarnaast is gebleken dat veel van de aandachtsgebieden medebewindstaken betreffen.
Voorafgaand op het aanhoren van de gemeenschap werd een presentatie gehouden van de projecten die gerealiseerd zullen worden in 2013. Enkele hiervan zijn: onderhoud openbare begraafplaatsen, herlocatie politiepost Paranam, straatverlichting te Stowelweg, opzetten van een avondopleiding voj, uitbreiding Powakkaschool en Onverdachtschool, ophalen van loostrenzen en afvoerkanalen, het plaatsen van duikers en zebrapaden, aanpak van alle zand- en laterietwegen, opzetten van een multifunctioneel sportcomplex en renovatie van het Andre Brahimstadion.
Voor het dienstjaar 2012 zijn er werkzaamheden uitgevoerd die variëren van het ophalen van lozingen van de Vuursteenweg tot onderhoudswerkzaamheden langs de primaire wegen, ontwateringwerken te Onverdacht omgeving Army en scholencomplex Onverdacht, uitvoering DLGP-project ontwateringwerken, bestraten van de Kiezelweg, Passiransteeg en Manjadam, periodiek ophalen van het kanaal te Onverdacht, bezanden van binnenwegen, start woningbouwproject te Waterland, Bigi Sma Skoro te OS Bananensteeg en het plaatsen van drempels in het Powakka-gebied.

error: Kopiëren mag niet!