51 jarige man verdronken in Ranisluis

51 jarige man verdronken in Ranisluis02De 51-jarige Ronald Amian, die 2 weken geleden naar Suriname kwam vanuit Guyana, is gistermiddag omstreeks 16.00 uur verdronken in de Ranisluis te Nickerie. Amian was samen met zijn zoon en schoonzoon aan het vissen. De mannen hadden hun visnetten uitgezet in de Ranisluis aan de Frediriciweg. Na een tijdje ging de 51–jarige man het ondiepe water in om zijn netten weg te halen.
De 12-jarige Maikel B., die samen met de mannen bij de sluis was, zag alles gebeuren. ‘Ik dacht dat die man grappen maakten’, vertelt een geschrokken Maikel aan Dagblad Suriname. Hij zwaaide met zijn handen in het water. Ook de zoon en schoonzoon dachten dat Amian aan het grappen was. Toen hij na ongeveer 5 minuten niet naar boven kwam, sprongen de mannen het water in.
De zoon zegt aan de krant dat ze illegaal in het land zijn gekomen en daarom bang waren om hulp in te roepen van de politie. Op aandringen van omstanders werd door de familie de politie erbij gehaald. Gpk Stanley Benschop schakelde gelijk de maritieme politie in om een zoekactie op touw te zetten. Bij het ter perse gaan van de krant was de zoekactie nog gaande.

error: Kopiëren mag niet!