Strafvoorstel in zaak most wanted criminelen: Vijftien jaar geëist tegen gebroeders Poeran en Sardjoe

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren vijftien jaar celstraf tegen elk van de twee verdachten, de gebroeders Gopi Poeran en  Ricky Sardjoe. De openbare aanklager Duncan Nanhoe heeft tegen Gopi Poeran de tien gepleegde feiten, welke zijn behandeld in het Tweede en Derde Kanton, bewezen geacht. Dit, op grond van verklaringen van de medeverdachten, de slachtoffers en zijn eigen verklaring. Tegen zijn broer Ricky Sardjoe achtte het OM samen negen feiten wettig en overtuigend bewezen. Elk van deze twee verdachten hoorde een celstraf van vijftien jaar tegen zich eisen.
De derde verdachte, Magavio H., die ook heeft deelgenomen aan deze criminele organisatie, hoorde een straf van zes jaar met aftrek tegen zich eisen. Het OM achtte zowel de feiten gepleegd in het Twee als in het Derde Kanton wettig en overtuigend bewezen. Magavio heeft tezamen en in vereniging met de gebroeders Gopi Poeran en Sardjoe Ricky de berovingen gepleegd. Het gaat in deze om de brute beroving bij de familie Jaggoe en de inbraak in het Zusterproject.
De officier van justitie eiste tegen de vierde verdachte, Miquel M., vier jaar gevangenisstraf.  Ook hij was betrokken bij de brute beroving thuis bij de familie Jaggoe.  Voor de andere drie verdachten eiste de vervolgingsambtenaar vrijspraak vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs. Het OM heeft de in beslag genomen voertuigen  en andere zaken ook verbeurd verklaard.
Advocaat Oscar Koulen kon zich geheel terugvinden in de eis van de vervolging. Hij gaf aan dat er in deze zaak tegen zijn cliënt alleen twijfels zijn. In eerste instantie waren er twee feiten waarvan hij verweten werd. Naderhand is hij maar voor een feit vervolgd. Voor 5 april 2011 had de verdachte een glashelder alibi opgeworpen. Hij vertoefde in die periode in het cellenhuis. Het tweede feit is de beroving bij de familie Jaggoe. Niemand heeft hem herkend. Ook is hij niet bezwaard door zijn comparanten. Hij verzocht de rechter om mee te willen gaan met de eis van de officier voor vrijspraak.
Ook advocaat Guno Rijssel, die de verdachte Evanildo S. verdedigt, was het eens met de vervolging. Voor zijn cliënt heeft de officier eveneens vrijspraak geëist. Advocaat Irvin Kanhai en Robby Dens die de verdachten Gopi Poeran en Ricky Sardjoe verdedigen, konden zich niet terugvinden in de eis van de officier. Kanhai merkte op dat het OM geen bewijsmateriaal heeft kunnen leveren. Hij verzocht de rechter om zijn cliënt Gopi Poeran integraal vrij te spreken. Rechter Dinesh Sewratan stelde de behandeling van deze zaak uit. De verdachten die nog aangehouden zijn, blijven nog in voorarrest.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!