Bouw nieuwe BvB Klaaskreek en Brownsweg eindelijk van start

minister moestadja samen met dna-leden Asabina en Pokie bij de eerste steenlegging te BrownswegMinister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vandaag het startsein gegeven voor de bouw van de nieuwe Bureaus voor Burgerzaken te Klaaskreek en Brownsweg. De bouw van deze kantoren zou eigenlijk een maand geleden moeten zijn aanvangen, maar door bureaucratische obstakels kan het nu pas van start gaan.
Na een hartelijke ontvangst door de bewoners aldaar sprak de minister hen toe. De bewindsman gaf in zijn toespraken aan dat zowel Klaaskreek en Brownsweg behoren tot het “ El Dorado of het gouddistrict” en kan het onmogelijk zo zijn, dat juist deze districtsbewoners verstoken zijn van modernisering en ontwikkeling. Integendeel moeten zij direct profijt hebben van de opbrengsten van dit district. De minister zegt dat niet alleen een modern hi-tech equipped kantoor belangrijk is, maar dat er kwalitatief getraind personeel nodig is voor een adequate dienstverlening. Hij zal er alles aan doen om gelijktijdig met de bouw, het personeel te trainen naar de vereiste maatstaven voor de verschillende functies.
CBB directeur John Saharie zegt allang op de hoogte te zijn van de noden van dit district bij het doen van burgerzaken. Met deze eerste steenlegging voor de bouw van deze BvB’s wordt de roep van de bewoners van Brokopondo gehoord.
DNA- leden Ronny Asabina, Diana Pokie en Frederik Finisie noemen dit feit een historisch moment voor het district. Finisie zegt, dat de regering er is om het volk te dienen wat dan ook tot uiting komt bij de bouw van deze nieuwe BvB’s. Met de trouwzaal die elk van deze kantoren ook zullen krijgen zijn ze er heel trots op. Bij dit aspect vragen deze dna-leden, die afkomstig zijn uit het district zelf, de bewindsman om echtparen van Brokopondo ook te huldigen. Hierbij moet er dus ook gegevens worden bewaard van ook de traditionele huwelijken. Want in onze multiculturele samenleving is dit huwelijk ook een belangrijke samenlevingsvorm naast het christelijke huwelijk.
De directie van het architectenbureau IBOCI gaf een uitgebreide uitleg van hoe de gebouwen zullen uitzien na oplevering. De garantie is gegeven aan zowel de regeringsfunctionarissen als de bewoners gebouwen neer te zetten die voldoen aan de gestelde eisen. Daarbij speelt het veilig opslaan van documenten een grote rol. De nieuwe Bureau’s voor Burgerzaken inclusief trouwzaal moeten in augustus 2013 opgeleverd worden.

error: Kopiëren mag niet!