Dc Nerkust sluit bakkerij Brokopondolaan

if Districtscommissaris Mike Nerkust heeft een bakkerij aan de Brokopondolaan terstond laten sluiten, nadat tijdens een reguliere controle bleek dat niet voldaan werd aan de geldende Surinaamse standaarden. ‘Wat we hebben aangetroffen, is voor algemene begrippen in Suriname totaal onhygiënisch. We hebben gelijk de instanties erbij gehaald zoals de milieupolitie en de politie, waarna we onmiddellijk de bakkerij hebben laten sluiten’, zegt Nerkust. Er worden voorbereidingen getroffen om ook andere bakkerijen te controleren en indien noodzakelijk zullen gelijk maatregelen worden getroffen. ‘Er zal niet worden geschroomd om bij acties de politie, milieupolitie, BOG en de brandweer erbij te halen’, zegt de dc resoluut. ‘Het was één en al viezigheid. Een plaats waar niets was onderhouden. We hebben uitwerpselen van ongedierte aangetroffen, maar ook huisdieren in de bakkerij’, zegt de dc. De bakkerij functioneerde tegelijkertijd ook als woonhuis van de bakker. ‘Je snapt wel wat er allemaal gebeurt als er huisdieren in een woonhuis zijn, laat staan als de woning ook nog functioneert als een bakkerij’, aldus Nerkust.

if
Zo trof de milieupolitie de bakkerij aan. Katten en honden liepen in het wild rond en kwamen ook aan de broden en andere ingrediënten. Ook uitwerpselen van ratten, katten en honden werden aangetroffen bij de broden. Districtscommissaris Mike Nerkust heeft de bakkerij terstond laten sluiten en heeft gelijk een waarschuwend geluid laten horen naar de sector

Na een gesprek met de bakker kwam naar voren dat hij het normaal vond om onder zulke omstandigheden brood te bakken, zegt de dc verder. ‘Die man zag totaal geen probleem in de situatie.’ De dc vindt dat ondernemers zich moeten onderwerpen aan Surinaamse standaarden en normen.

error: Kopiëren mag niet!