De meeste huishoudens die in 2013 in het programma Bromki Fu Tamara (BFT) worden opgenomen, komen grotendeels uit de districten Brokopondo en Sipaliwini. Dat blijkt uit verschillende stukken en rapporten van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en de IDB. Er worden in totaal 4000 huishoudens opgenomen in het programma Bromki Fu Tamara. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Het Bromki Fu Tamara (BFT) is een programma, waarbij er voorwaarden zijn verbonden aan de sociale uitkeringen ten behoeve van kinderen en jeugdigen met de focus op onderwijs en gezondheid, met als doel investeren in de menselijke kapitaalontwikkeling. Om in aanmerking te komen voor de uitkeringen moeten geselecteerde huishoudens voldoen aan gestelde voorwaarden. De voorwaarden hebben betrekking op frequente poli- en schoolbezoeken.
Het ministerie meldt dat dat het BFT uit vier fasen bestaat, namelijk de registratie en selectie, de inschrijving, controle op voorwaarden en uitbetaling van de uitkering. Bij de implementatie van het programma is gekozen voor het Trial and Error-concept. Hierbij zullen de verschillende fasen van het programma eerst op kleine schaal worden uitgetest, waarna ze na eventuele aanpassingen landelijk gefaseerd zullen worden uitgebreid. Het ministerie is in de maand oktober 2012 van start gegaan met de Trial and Error test voor de eerste fase, namelijk de registratie en selectie. Bij deze test is de nadruk gelegd op het registratieformulier, waarbij gelet werd op het ontwerp (is de vraagstelling duidelijk, begrijpelijk, zijn de vragen niet offensief en de duur van het interview).
Ook wordt er gelet op de registratiemethodologie, waarvoor er twee voorstellen zijn gedaan, namelijk de targetingcentra (registratie op daarvoor aangewezen locaties) en huis-aan-huis registratie in gebieden waar er geen optimale transportverbinding aanwezig is. Op basis van de verkregen informatie zal besloten worden welke methode het best toepasbaar is op de respectieve gebieden. Het budget van de BFT is samengesteld op basis van het verwachte aantal huishoudens en de uitkeringen. Het bedrag, welke op de begroting van 2013 is opgenomen, is volgens het ministerie meer dan genoeg.
De uitkeringen zien er als volgt uit. Basisuitkering huishoudens, waarbij er een uitkering wordt gegeven van SRD 5 per gezinslid per maand, aan zwangere vrouwen SRD 50 per maand en aan kinderen van 0-2 SRD 50 per maand. Aan kinderen van 3-6 jaar wordt SRD 50 per halfjaar gegeven, aan schoolgaanden op glo-niveau SRD 25 per maand, aan schoolgaanden op voj-niveau tot 21 jaar SRD 50 per maand, aan bonussen ten behoeve van glo-leerlingen bij succesvolle afronding SRD 50 per jaar en aan bonussen ten behoeve van voj-leerlingen bij succesvolle afronding SRD 100 per jaar. De middelen die aan de huishoudens worden verstrekt, zijn gefinancierd door de IDB. Uit stukken van de IDB blijkt dat het ministerie de districten Brokopondo en Sipaliwini heeft aangewezen als de meest cruciale districten in Suriname, waar de meeste mensen onder de armoedegrens leven. Dit zou ook een van de redenen zijn waarom de meeste mensen uit deze twee districten zijn opgenomen in het programma.