Moordverdachte vrijgesproken vanwege gebrek aan bewijs

Kantonrechter Alida Johanns sprak gisteren de Guyanees Kevin A. vrij. Kevin A. werd ervan verdacht Amit Jhinnoe te hebben doodgeschoten op de Corantijnrivier. De magistraat achtte geen wettig en overtuigend bewijs aanwezig om de verdachte te veroordelen.
In de nacht van 4 op 5 februari 2012 was de verdachte samen met zijn comparant Brown in een boot gestapt, waarin drie personen zich bevonden. De verdachte beweerde op de zitting dat hij in een schermutseling was geraakt met het latere slachtoffer, die een wapen bij zich had. Tijdens het gevecht zou het wapen zijn afgegaan. Hij ontkent het slachtoffer te hebben doodgeschoten.
Het Openbaar Ministerie had 12 jaar cel geëist tegen de verdachte. Zij achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.
De politie trof de verdachte en het levenloze lichaam van het slachtoffer in de boot aan. Zowel het slachtoffer als de verdachte hadden schotverwondingen opgelopen. Uit een getuigenverklaring blijkt dat het latere slachtoffer gebeld had na de schietpartij. Hij vertelde de getuige dat hij geraakt is aan zijn been. Ook deelde hij mee dat een van de andere mannen bewusteloos lag in de boot. Waarschijnlijk was die persoon de verdachte. Tijdens het gesprek hoorde de getuige nog knallen. Voor de rechter was het onduidelijk wie op wie heeft geschoten. Vanwege gebrek aan wettig en overtuigend bewijs sprak zij de verdachte vrij van de gehele tenlastelegging.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!