Consude Games: Nog een goud voor Suriname

Suriname heeft zijn deelname aan de 18e Consude Games met een gouden medaille afgesloten. Het was weer de Special Olympian Mikasja Kwasie die ditmaal op het onderdeel verspringen een afstand van 4.37 m maakte en dat was goed voor de eerste plaats. Op de tweede plaats eindigde Cecilia Guadalupe Teruzzi van  Argentinië met een afstand van 4.25 m en de derde plek was voor Emiliany Ferrer van Venezuela (4.00 m). Op het onderdeel atletiek eindigde de estafettejongensploeg van Suriname op de 4e plaats. De schaakselectie verloor jammer genoeg ook de laatste ronde van Chili met  4-0 en eindigde op de laatste plaats in het deelnemersveld van 11 landen. Colombia werd overigens kampioen, Brazilië semikampioen en Peru werd derde.