Ex-directeur Stinasu niet gedagvaard

De ex-directeur van Stichting Natuurbehoud Suriname (Stinasu), Frans Kasantaroeno,  is niet gedagvaard. Wel is de medeverdachte, de parkbeheerder, nog aangehouden. Op 18 mei 2012 heeft de  rechter-commissaris  het verzoek van de advocaat van de ex- directeur tot in vrijheidstelling van zijn cliënt  Kasantaroeno, gehonoreerd. Kasantaroeno werd bij zijn voorgeleiding voor bewaring bij de rechter-commissaris (rc) in vrijheid gesteld met als verklaring dat er geen ernstige bezwaren waren gevonden om hem langer aan te houden.
Kasantaroeno werd op 17 april van dit jaar aangehouden. Hij werd samen met de parkwachter verdacht van medeplichtigheid aan oplichting, valsheid in geschrifte of knevelarij. Kasantaroeno ontkende vanaf zijn aanhouding zich hieraan schuldig te hebben gemaakt.
Officier van justitie Roy Elgin bevestigt dat de ex- directeur van Stinasu niet is gedagvaard. Hij kon ten tijde van het interview niet aangeven of Kasantaroeno al dan niet verder vervolgd zal worden.
De directeurspost op Stinasu is nog steeds vacant. De werkzaamheden vinden thans onder supervisie van de bestuursvoorzitter van Stinasu, Robby Dragman, plaats.

error: Kopiëren mag niet!