Geen duidelijke informatie over voortzetting bouw dijken Commewijne

Er wordt nog steeds in alle talen gezwegen over de kwestie van de dijken op Commewijne. Noch de minister van Openbare Werken, noch coalitiepartner PL kan vertellen wanneer de bouw van de dijken zal aanvangen en hoe de financiering zal zijn. Tijdens een PL-topmeeting zou president Desi Bouterse hebben gezegd dat de dijken wel komen. Ook in DNA zei de president hetzelfde. Volgens de president zou de bouw van dijken vertraging hebben opgelopen, maar het zou goed komen. Nu blijkt dat tijdens de PL-topmeeting de president niet eens duidelijk is geweest over de kwestie van de dijken. Dat zegt PL-topper Ronny Tamsiran in een gesprek. Hij zegt dat Bouterse alleen over de dijk te Alkmaar heeft gesproken en niet die over Belwaarde en Mont Ressort. ‘Nog steeds begrijpt men niet dat we praten over twee dijken op Commewijne. De één moet komen van Alkmaar tot Mont Ressort, de andere van Belwaarde tot Lust en Rust. De president heeft alleen aangegeven dat de dijk te Alkmaar zeker komt.’
Tamsiran geeft toe dat de partij heeft geblunderd door Bouterse niet om verduidelijking te vragen. ‘We moesten de president om verduidelijking hebben gevraagd, maar we hebben de fout gemaakt om dat niet te doen’, aldus Tamsiran. Hij zegt niet te twijfelen aan de woorden van de president. ‘Als de president heeft gezegd dat de dijk wel komt op Alkmaar, zal het komen.’ De PL-parlementariër uit Commewijne zegt wel dat er nooit is besproken wanneer de dijk zal komen en hoe het zal worden gefinancierd. Hij maakt zich zorgen om de tweede dijk die zeker moet komen. Tamsiran ontkent dat er een miscommunicatie is tussen de PL en de minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams. Aan de andere kant kan hij toch niet begrijpen waarom de minister de kaken stijf houdt en geen antwoord geeft op vragen van de volksvertegenwoordigers in DNA.
Volgens Tamsiran is het dominante gedrag van Abrahams te wijten aan het feit dat hij een ex-militair is, ‘maar de minister zou wel goed communiceren met de partners in de politiek’. De PL-topper zegt dat DNA-voorzitter Jennifer Simons nog steeds niets heeft laten horen over het ingediende interpellatievoorstel door de PL. Dit zou te wijten zijn aan de ACP/EU-meeting. Tamsiran verwacht wel dat ze wat over het voorstel laat horen zodat bij de tweede ronde van de begrotingsbehandeling de minister antwoorden en verduidelijking kan geven over de kwestie van de dijken op Commewijne. Intussen zijn al geruime tijd de activiteiten van het ministerie van Openbare Werken op Belwaarde en Lust en Rust gestopt. Het ministerie was een maand terug nog hard bezig met de voorbereidingen om de weg hier met 60 cm te verhogen. Nu zijn er geen graafmachines van het ministerie te bekennen in dit gebied. Tamsiran ziet dit als een sein dat de wegverhoging niet meer komt.

error: Kopiëren mag niet!