Finalisten Godo Musicalwedstrijd bekend

Op vrijdag 30 november en zaterdag 1 december vonden in het CCS de voorrondes plaats van de Godo Musicalwedstrijd 2012. De finale vindt plaats op zondag 9 december in de Congreshal.
Volgens Godo-directeur Vijzelman is de wedstrijd nu al een succes. “Het enthousiasme van de kinderen en vooral ook de geweldige inzet van de leerkrachten en ouders hebben ons zeer verrast”, aldus de heer Vijzelman. “Godo heeft deze musicalwedstrijd georganiseerd om de Godo-spaarders te belonen en te stimuleren door te gaan met sparen. Dat was ook het thema van de musicals”, vertelt Agnes Ritfeld.
 
“Stichting Projekten heeft de organisatie van de wedstrijd in handen en heeft het wedstrijdtraject begeleid. Het is ongelooflijk wat de juffen en de ouders en de kinderen in zo een korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Wat een talent en wat een creativiteit!” Van de 60 scholen die waren uitgenodigd om mee te doen, hebben 25 scholen een script ingeleverd. Op basis van het script zijn 10 scholen uitgekozen om hun idee te verwerken tot een musical. Vrijdagavond hebben 5 scholen hun musical laten zien en zaterdag 4 scholen, want één van de scholen heeft zich op het laatst teruggetrokken. De scholen die naar de finale gaan, zijn de WSR Ritfeldschool, de OS Mastklimmen (Latour III), de St. Jozefschool, de Mariaschool en de Thomas van Aquinoschool.
 
Volgens juryvoorzitter Ramon Williams was het geen eenvoudige opgave. “Alle scholen hebben zich ongelooflijk ingezet en de kinderen hebben allemaal heel erg goed hun best gedaan. Eigenlijk verdient iedereen een prijs, maar ja, het is een wedstrijd.” Op beide avonden was er ook een ‘krakersprijs’ door Godo ter beschikking gesteld. De groep leerlingen die hun school als beste aanmoedigde, ontving een prachtig white board plus een boekenpakket voor de schoolbibliotheek. Het enthousiasme was groot en af en toe dreunde het CCS op haar grondvesten. Op vrijdag ging de St. Ignatiusschool met de krakersprijs naar huis en op zaterdag was dat de OS Mastklimmen. Volgens alle bezoekers en deelnemers waren het prachtige, inspirerende avonden en iedereen kijkt met spanning uit naar de finale op zondag 9 december van 17.00 tot 20.00 uur in de Congreshal.

error: Kopiëren mag niet!