Kleuters OS Blauwgrond krijgen voorlichting van KBS

De kleuters van de OS Blauwgrond hebben gisteren mogen genieten van een voorlichtingsochtend, verzorgd door het Korps Brandweer Suriname (KPS). Met het oog op de komende feestmaand vond brandweervoorlichter Olton Pinas het noodzakelijk dat ook aan de kinderen aandacht werd besteed, aangezien bij onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de meeste branden zit in het spelen met vuur door kinderen. ‘Uit onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat de meeste branden die ontstaan, komt doordat kinderen met vuur hebben gespeeld. Daarom vinden wij het belangrijk om ze op een creatieve manier, maar ook spelenderwijs aan te leren dat ze moeten afblijven van vuur en waarom’, aldus Pinas.
De kleuters die vergezeld waren door hun begeleiders deden enthousiast mee met de sessie. Enkele van hun wisten al veel over brandpreventie. Voor de kleuters was de leidraad dat ze moeten afblijven van vuur, anders kan er brand ontstaan in huis. ‘En het eerste wat je moet doen als er brand is ontstaan, is rennen naar buiten. Daarna bel je de brandweer op het nummer 110’, aldus Pinas tijdens de sessie aan de kinderen. De voorlichting werd afgesloten met spelletjes, waarbij de kinderen kans maakten op prijzen als blusdekens en rookmelders. Ook de aanwezige kleuterbegeleiders mochten meedingen naar de prijzen voor hun school.
De dag werd afgesloten met een rondleiding op het hoofdkwartier en een demonstratie door de brandweerlieden. De begeleider van de kleuters kijkt tevreden terug naar de voorlichtingsdag. Ook zij zegt dat de voorlichting voor de kleuters noodzakelijk was, aangezien de feestmaand voor de deur staat en er veel vuurwerk zal worden afgeschoten. Volgens haar is het ook belangrijk dat kinderen worden betrokken in de strijd om het aantal brandgevallen te verminderen.

error: Kopiëren mag niet!