Commewijne in voorbereiding Kinderboekenfestival

Het Kinderboekenfestival is in de fase van voorbereiding in het district Commewijne. Dat zegt de districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta Bink. Het district mag voor de tweede keer dit festival, dat zal worden gehouden van 24 april tot en met 27 april 2013, organiseren. De locatie van het festival is nog niet bepaald, zegt Bink. Er zijn drie locaties in beeld gebracht op Nieuw-Amsterdam en Tamanredjo. ‘We zijn wat de locatie betreft nog niet eruit, maar tegen januari zijn we wel zover om een locatie uit te kiezen. Dit jaar richt het festival zich op het welzijn van de mens’, zegt Bink.
De dc is ingenomen dat ze een bijdrage kan leveren aan de bevordering van het leesgedrag van haar districtskinderen. ‘Ik sta er 100% achter, omdat ons doel vooral erop is gericht om het district Commewijne tot grotere hoogte te brengen als het aankomt op welvaart en welzijn. Het is heel belangrijk om kinderen van jongs af aan te leren dat lezen belangrijk is. Lezen vergroot de kennis bij de mens en kennis maakt macht.’
Hoewel de dc enthousiast met de voorbereidingen is gestart, is ze ontstemd om het feit dat de overheid zelf geen bijdrage levert aan het bevorderen van het leesgedrag van de kinderen. Zo biedt de overheid totaal geen middelen aan de Stichting Kinderboekenfestival. De stichting is elke keer gewezen op donormiddelen om haar projecten te financieren. Bink hoopt dat ook de overheid aandacht geeft aan de stichting, zodat de bewustwording beter op gang komt. De dc legt uit dat de voorbereidingen van het festival nu al moesten beginnen, omdat de 22 scholen op Commewijne elk met een kampioen in het voorlezen moeten komen, waarna er 1 kampioen voor Commewijne zal worden gekozen. In juni volgend jaar zal deze leerling meedoen met de landelijke wedstrijden.
 

error: Kopiëren mag niet!