WSO, KSB, SVCB en VBPC zullen moederlijsten vandaag niet inleveren

De SVB lidbonden moeten vandaag voor 12.00 uur de moederlijsten van de ploegen die deelnemen aan de bondscompetities inleveren bij de SVB. Deze inleverdatum was reeds op 24 oktober per brief kenbaar gemaakt aan de lidbonden door de Commissie Lidbonden van de SVB. Maar intussen hebben de Wanica Sportorganisatie (WSO), Kwatta Sportbond (KSB), Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB) en de Voetbalbond Paramaribo Centraal (VBPC) laten weten dat ze de lijsten niet voor de deadline zullen inleveren. Dat is per brief op 26 november kenbaar gemaakt aan de voorzitter van de Commissie Lidbonden, Dayasankar Mathoera. De reden is dat de deadline is vastgesteld, zonder dat de Commissie met de leden heeft vergaderd. ‘We zullen nimmer werken aan een baas – knecht verhouding’, zeggen de 4 ondertekenaars van de brief naar Mathoera.
De ondertekenaars geven aan dat in de schrijven van 24-10-2012 verwezen wordt naar de vergadering van 28-08-12, waar met de lidbonden dit besluit is genomen voor de deadlines. ‘Echter willen we opmerken dat besluiten genomen in een vergadering pas rechtskracht heeft, wanneer de notulen zijn gearresteerd. Wij doen een dringend beroep op u om de meeste elementaire regels in het verenigingsrecht na te leven en onmiddelijk een vergadering uit te schrijven’, zeggen ze. Verwijzend naar die bewuste vergadering van 28-08-12, zeggen de ondertekenaars dat nooit is besloten in en door de vergadering dat 30 november de deadline zou worden om moederlijsten in te dienen. ‘In die vergadering is er door u en de heer Bottse gesproken over de gescreende lijsten waarmee er gewerkt zou worden, maar daarbij alleen een kruisje of paraaf op de lijsten. De zogeheten moederlijsten waren door u en uw comparant van de tafel geveegd. Voor nieuwe verenigingen zou dan gelden inschrijfformulieren en eventueel moederlijst. De discussie over het onderhavige is nooit afgesloten’, zeggen de WSO, KSB, VBPC en SVCB in de brief.
Naast de deadline van 30 november voor de indiening van de moederlijsten is in de brief van 24 oktober verder bepaald dat uiterlijke datum om de kampioen en semikampioen bekend te maken is vastgesteld op 31 maart. In het weekend van 13/14 april zal er dan een aanvang worden gemaakt met het 8ste Lidbondentoernooi. In deze brief van 24 oktober is ook een hinderlijke foutje geslopen. In plaats van de moederlijsten van het seizoen 2012-2013 in te leveren staat de moederlijsten van het seizoen 2011-2012.

error: Kopiëren mag niet!