Variërende straffen geëist in 51 kilo drugszaak te Weg naar Zee

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren haar strafvoorstel gepresenteerd tegen de verdachten Veoula M., Maikel M., Erick J. en Farzan N., die betrokken zijn bij de 51 kilo drugszaak. Tegen de verdachte Veoula achtte het OM het lid zijn van een criminele organisatie en invoer van de 51 kilo coke wettig en overtuigend bewezen. Vanwege zijn rol in het gebeurde eiste officier van justitie Cynthia Klein een gevangenisstraf van 8 jaar met aftrek en ook nog een geldboete. Tegen de verdachte Maikel werd een celstraf van 4 jaar geëist. Erick hoorde een gevangenisstraf van 3 jaar tegen zich eisen en de laatste verdachte Farzan hoorde een mildere straf tegen zich eisen, namelijk 2 jaar met aftrek. De vervolgingsambtenaar  hield rekening met het psychologisch rapport van de verdachte Farzan.
Maikel vervoerde de 51 kilo drugs, welke in een zak als ook in een jerrycan waren verstopt, in opdracht van Veoula. Onderweg, in de omgeving van het crematieoord te Weg naar Zee, werden Maikel en Farzan die het verboden spul vervoerden, aangehouden. Veoula en Erick zouden de coke bij een winkel aan de Vioolstraat ophalen. Dit is echter niet gebeurd. De politie hield beide mannen aan en op hun aanwijzing konden de agenten op de plaats waar de coke geleverd zou worden, de comparanten ook in de kraag vatten.
Volgens Maikel was dit de tweede keer dat hij drugs voor Veoula had vervoerd. Hij verklaarde de eerste keer US$ 1.000 te hebben ontvangen. Verder vertelde Maikel dat Farzan ook US$ 1.000 had ontvangen, omdat hij ook betrokken was bij het vervoer. De raadslieden, John Moerahoe, Raoul Lobo en Stanley Marcia, worden op 13 december in de gelegenheid gesteld om voor hun cliënt te pleiten. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!