Braziliaan moet 12 jaar brommen voor moord

Robinson Marcello gaat wegens moord voor 12 jaar achter slot en grendel. Op 2 januari 2012 raakten Marcello en het slachtoffer na samen geborreld te hebben in een woordenwisseling, welke in een worsteling uitmondde. Omstanders haalden beide partijen uit elkaar. Op een bepaald moment keerde het slachtoffer terug naar de supermarkt om zijn spullen te halen. De verdachte die het slachtoffer zag aankomen, ging hem toen achterna. Op een gegeven moment pakte Marcello een dolkmes uit de winkel en ging achter het slachtoffer aan. Deze laatste liep net met zijn spullen naar huis toen hij door de dader werd aangevallen. De verdachte bewerkte het slachtoffer met het dolkmes. Hij bracht hem een steek toe in zijn borstkas. Als gevolg van die fatale steek kwam het slachtoffer te overlijden. Deze steekpartij heeft zich voorgedaan te Benzdorp.
Hoofdofficier van justitie Carmen Rasam achtte moord met voorbedachte rade wettig en overtuigend bewezen. Dit, mede op grond van twee belangrijke getuigenverklaringen. Zij hebben de steekpartij meegemaakt. De vervolgingsambtenaar eiste een celstraf van 15 jaar met aftrek. Volgens de patholoog moet de verwonding met kracht zijn toegebracht.
Advocaat Hedley Derby betoogde dat toen het slachtoffer terugkeerde naar de winkel, iemand uit de winkel geschreeuwd zou hebben dat het slachtoffer de  verdachte zou vermoorden. Op zijn beurt pakte Marcello snel een dolkmes om zich te verdedigen. De verdachte geeft het feit volmondig toe. Echter verklaarde hij nimmer de bedoeling te hebben gehad het slachtoffer van het leven te beroven. De verdediging verzocht de rechter om de strafeis van de officier te willen mitigeren.
Kantonrechter Daniëlle Karamatali achtte evenals de officier moord met voorbedachte rade wettig en overtuigend bewezen. Het slachtoffer had een gapende steekverwonding opgelopen, die 3 cm breed en 9 cm lang was. Als gevolg van de steek was een slagader geperforeerd. De magistraat achtte een straf van 12 jaar met aftrek passend en geboden. De verdachte gaf aan heel veel spijt te hebben.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!