Aanbesteding 4de Fifa Goalproject komende week

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) is nu zover om een aanbesteding te houden voor het 4de Fifa Goalproject. In dit project zal de multifunctionele hal achter het Dr. Ir. F. Essedstadion omgebouwd worden tot een moderne fitnesscentrum ten behoeve van de nationale selecties en voetbalclubs in Suriname. Ook de persruimte in het essedstadion zal heringericht en aangenamer gemaakt worden. Volgens SVB-voorzitter Louis Giskus is de architect bezig de laatste hand te leggen aan het ontwerp. Komende week denken we zover te zijn om over te kunnen gaan tot het houden van de aanbesteding. De SVB-topman geeft aan dat er al 5 aannemers zijn die hebben aangegeven bereid te zijn de werkzaamheden uit te voeren. Afhankelijk van de binnengekomen informatie zal er een keuze gemaakt worden.
De SVB is een van de weinige lidlanden die al bezig is met het 4de Goalproject. De meeste landen zitten nog bij het 2de of bereiden het 3de voor. ‘Omdat wij ons papierwerk en de uitvoering altijd volgens de voorwaarden van de Fifa doen, is het makkelijker voor ons om fondsen te verkrijgen van de wereldvoetbalbond.’ De Fifa is de grootste donor van de SVB.
Giskus legt uit dat de multifunctionele hal achter het Essedstadion nooit echt functioneel is geweest. ‘Daarom willen we dat deze ruimte nuttig wordt gebruikt. Een fitnesscentrum komt onze voetballers en sporters ten goede. Voetbal is niet alleen tactiek en techniek beheersen, je fysieke gesteldheid moet ook goed zijn om op topniveau te presteren. De nationale selecties zullen voornamelijk hiervan gebruikmaken om krachttrainigen te doen. Ook clubs krijgen de mogelijkheid om tegen betaling van een kleine vergoeding hun spelers te laten trainen in dit centrum’, legt Giskus de plannen uit. In dit project wil de SVB ook de persruimte in het Essedstadion herinrichten. ‘Er komt een betere uitzicht en uitrusting voor de schrijvende pers, de vloer wordt overal gelijkgetrokken, en er komt een plafond bij. De vele muren zullen afgebroken worden, zodat een betere ruimte ontstaat’, zegt Giskus.
De Fifa zal maximaal US$ 500.000 beschikbaar stellen voor dit project. ‘Alles wat dit bedrag overschrijdt, is voor rekening van de SVB.’ Giskus zegt meteen dat de SVB zich ervan bewust is dat er meestal ook nog meerwerk komt bijkijken. ‘We hebben al ervaring met het 3de Goalproject, dat was de renovatie van het bondsgebouw en herinrichting van het Emile de Lafuente Sportcomplex. Bij renoveren komt er altijd extra werk bij, die de aannemer in eerste instantie niet voorzien had.’

error: Kopiëren mag niet!