SIV convention sfeervol afgesloten

De drie dagen durende International Islamitische Convention,  welke door de Surinaamse Islamitische Vereniging(SIV)werd georganiseerd, is zondagavond  sfeervol afgesloten.  De ondersteuning die het bestuur, onder leiding van dr. Robbert Bipat, heeft gehad was overweldigend. Tijdens alle drie convention-avonden was de zaal tot de laatste stoel bezet. De verschillende sprekers hebben het thema van deze convention ‘My Perception of Islam, Religion of Peace’ , op hun eigen wijze benaderd en ook toegelicht. Twee inleiders die middels hun inleiding een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan het welslagen van deze convention waren mw. Angelique Alihussein-Del Castilho, voormalig ambassadeur van de Republiek Suriname in Indonesië,  en mw. MargarethMCCain, Deputy Chief de Mission op de Amerikaanse ambassade in Suriname.
De Islam streeft naar vrede onder alle mensen, ongeacht ras of geloof, en dit moet niet alleen in Suriname het geval zijn, maar over de gehele wereld. Overigens streeft elke religie ernaar om de mensen het goede bij te brengen en het kwade te weren. In de Islam is dat zeker ook het geval. Jammer is het wel dat in sommige landen bepaalde individuen een eigen beeld van de Islam erop nahouden en daardoor de wereld veel narigheid bezorgen.De SIV, als een trouw en standvastig  lid van AhmadiyyaAnjumanIsha’at Islam, met haar hoofdkwartier in Lahore, (AAIILahore), wijst elke vorm van geweld ten stelligste af. Onschuldige mensen mogen nimmer het slachtoffer worden van terroristische activiteiten. Wij mogen ons in Suriname gelukkig prijzen dat vrijheid van godsdienst en vrije meningsuiting als een van onze basisrechten in de Grondwet is verankerd.
De convention werd gehouden in het kader van de 83ste verjaardag van de SIV. En ter gelegenheid hiervan heeft het hoofdbestuur aan enkele personen die zijn opgevallen vanwege hun onvermoeibare inzet om de Islam in haar juiste vorm te propageren, een speciale onderscheiding, bekend onder de naam Sitara e Ahmadiyyat , toegekend. Ook het sfeervol optreden van de welbekende en populaire Qawali-zanger KriesRamkhelawan is zowel bij onze eigen als ook bij de buitenlandse conventiongangers heel goed in de smaak gevallen. De convention, welke werd geopend door minister SoewartoMoestadja van Binnenlandse Zaken, werd zondagavond afgesloten middels het uitspreken van een bijzondere rede door de president van de AAII Lahore, prof. dr.AbdulKarimSaeed.De ruim 80 buitenlandse delegatieleden uit 10 landen keren gedurende deze week weer huiswaarts. Op de foto, een beeld van de overvolle zaal van de SIV-moskeehal aan de Keizerstraat.

error: Kopiëren mag niet!