Bestuursdienst Galibi werkt met twee man

Met het vertrek van Richinel Awankaroe van de Bestuursdienst Galibi, is het personeelbestand van deze afdeling van het ministerie van Regionale Ontwikkeling op twee gekomen. Awankaroe heeft de vorige maand de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Door bijzondere omstandigheden is de plechtigheid met een week verschoven. Zaterdagavond was er een diner ter ere van Awankaroe. Het hoofd van de bestuursdienst, Vincent  Aloema, liet de verschillende verdiensten van Awankaroe de revue passeren. In de gemeenschap van Galibi is hij geen onbekende op het gebied van sport, politiek, sociaal-maatschappelijk en organisatiewerk. Hij is getypeerd als een sociaal levendig mens en wordt eind deze maand in de bloemetjes gezet door het ministerie.
De Bestuursdienst Galibi kampt al enige tijd met onderbezetting. Er zijn sollicitaties gestuurd naar departementen van de verschillende ministeries, echter zonder resultaat. Het huidige personeelbestand wordt ook bedreigd door het vertrek van Aloema binnen vier maanden. Hij zal dan ook de 60 jaar bereikt hebben. Momenteel is hij nog de adjunct districtssecretaris en wordt geassisteerd door een onder bestuursopzichter. Het overgebleven personeel verricht ook schoonmaak– en onderhoudswerkzaamheden.  Een hulpafdeling van het Centraal Bureau voor Burgerzaken is ook afhankelijk van het hoofd van de bestuursdienst. Er worden geen documenten uitgeschreven tijdens zijn afwezigheid.
De onder bestuursopzichter heeft geen bevoegdheid alle documenten te ondertekenen. Dit brengt veel irritaties voor de bewoners, die zich een dure reis naar Albina niet kunnen permitteren. De vertrekkende medewerker mocht enkele geschenken in ontvangst nemen van de Bestuursdienst Galibi en het personeel van het plaatselijke wijkkantoor van het ministerie van Sociale Zaken. De plechtigheid van zaterdagavond is bijgewoond door notabelen van het dorpsbestuur en vertegenwoordigers van de verschillende organisaties in het dorp.
 
 

error: Kopiëren mag niet!