Ramnandanlal merkt verdubbeling kosten on- en minvermogendkaarten op

Henk Ramnandanlal – Palu
De kosten voor het in stand houden van de on- en minvermogendkaarten, de zogenaamde geneeskundige kaarten, zijn de afgelopen jaren bijna verdubbeld. “Deze gingen van SRD 47 miljoen naar SRD 82 miljoen voor komend jaar, terwijl we bezig zijn met het saneren van dit bestand.” Dit bracht het Palu-DNA-lid Henk Ramnandanlal naar voren gisteren tijdens de begrotingsbehandeling. Hij vraagt de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting waarom de kosten zijn toegenomen. ‘Is het aantal on- en minvermogenden toegenomen in de samenleving of zijn de kosten van deze zorg verhoogd’, vroeg Ramnandanlal.
De parlementariër vraagt zich ook af wat de resultaten zijn van de herregistratie van het bestand. De Palu-topper vroeg zich af waarom geen koppeling wordt gemaakt van de geneeskundige kaarten met andere bestanden, zoals het bestand van de belastingdienst, Glis of voertuigen, zodat de sanering sneller en effectiever kan plaatsvinden. Ramnandanlal pleit dat er spoedig een eerlijk en opgeschoond bestand van geneeskundige kaarten komt.
Ramnandanlal kreeg ondersteuning van SPA-lid Guno Castelen. Volgens Castelen moet de regering spoedig met duidelijkheid komen. Ook hij wil weten of het bestand is gegroeid of de kosten zijn toegenomen. AC-lid Marinus Bee, ook voorzitter van de vaste commissie van Sozavo, zegt dat de kosten in de medische zorg de laatst jaren drastisch omhoog zijn gegaan. Dit is één van de redenen van de toename van de kosten. Verder is ook het zorgpakket uitgebreid, wat ook meer kosten met zich meebrengt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!