Sozavo geeft in 2013 ruim SRD 3.500.000 subsidie aan overheidsstichtingen

Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting geeft ruim SRD 3.500.00 aan subsidie aan overheidsstichtingen in 2013. Dit staat in de ontwerpbegroting voor het dienstjaar 2013 van het ministerie van Sozavo. De subsidie aan de overheidsstichtingen geschiedt op basis van exploitatietekort. In 2013 gaat naar Stichting Beheer en Exploitatie Bejaardentehuizen SRD 1.850.000, naar de Stichting Trainingsprojecten Jeugdige Gehandicapten SRD 200.000, naar
Esther Stichting 600.000, terwijl naar de Stichting Beheer Exploitatie Crèches SRD 450.000 en Stichting Kinder en Jongerentelefoon SRD 400.000, gaat. Een subtotaal van SRD 3.500.000.
De hoofddoelen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zijn voornamelijk gericht op het behartigen van belangen van diverse maatschappelijke groepen (kinderen/jeugdigen, mensen met beperkingen, senioren, sociaal zwakkeren) en het bevorderen van de emancipatie en de integratie van de aangewezen kwetsbare groepen in de Surinaamse samenleving.  Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting ondersteunt ook overheidsstichtingen en particuliere sociale instellingen, die activiteiten ontplooien in het belang van een der genoemde doelgroepen. De steun aan deze organisaties wordt gegeven in de vorm van subsidies. Hiermee
geeft het ministerie invulling aan de voornemens van de regering, zoals vervat in het Ontwikkelingsplan 2011-2016. Er wordt namelijk extra aandacht gevraagd voor kinderen, voor mensen met een beperking en voor senioren burgers.
Doordat de ondersteuning van particuliere sociale instellingen door buitenlandse donateurs significant is afgenomen, heeft het ministerie extra ruimte gecreëerd om binnen deze beleidsmaatregel extra middelen beschikbaar te stellen aan de reeds voor subsidie in aanmerking komende instellingen en instellingen die nog niet eerder subsidie hadden aangevraagd. De berekening van het toe te kennen subsidiebedrag aan de overheidsstichtingen vindt plaats op basis van exploitatietekorten. Echter, de berekening van het toe te kennen subsidiebedrag aan particuliere sociale instellingen geschiedt op basis van tarieven voor het aantal verblijfsdagen. Dit nieuwe tarievensysteem moet dienen als antwoord voor het tijdig kunnen toekennen van de subsidie en het beter kunnen inspelen op de personeelskosten.

error: Kopiëren mag niet!