Oom en neefje veroordeeld voor beroving op zee

De rovende familieleden Brayn (29) en Kristopher Ceder (20) zijn gisteren door de rechter veroordeeld. De daders hebben op 30 januari een boothouder benaderd om hen aan een dorp af te zetten. De boothouder nam beide mannen met zich mee. Op een bepaald moment heeft de kapitein beide mannen elders laten uitstappen vanwege verminderde zicht door het intreden van de nacht. Brayn heeft toen zijn neefje Kristopher opgedragen om de halsketting van een bejaarde vrouw, die ook in de boot zat, weg te rukken. De boothouder werd onder schot gehouden en de tas die hij bij zich had, werd ook buitgemaakt. Het gelukte dorpelingen om de verdachten aan te houden en aan de politie over te dragen.
Volgens de verdachten hebben zij geen lift gehad. Zij hebben de boothouder Euro 100 gegeven om hun op plaats van bestemming te brengen. Toen de boothouder zag dat het donker begon te worden, weigerde hij hun naar die plaats te brengen. Er ontstond toen een woordenwisseling, die in een beroving uitmondde. De vervolgingsambtenaar Nirmala Maikoe had een straf van 2 jaar en zes maanden geëist tegen elk.
De rechter achtte tegen Brayen vier feiten wettig en overtuigend bewezen en veroordeelde hem conform de eis: 2 ½ jaar celstraf. Aan Kristopher legde zij een straf op van 2 jaar met aftrek. De rechter achtte het feit zeer ernstig, vooral omdat dit zich op zee heeft voorgedaan. ‘Daar gaan er geen voorbijgangers langs.’ De rechter heeft de verweren van de raadslieden verworpen. De oom gaat voor 2 ½ jaar de bak in en het neefje mag zes maanden eerder naar huis.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!