Surinaamse Politiebond: ‘Geen misbruik prowagens door agenten’

Voorzitter Robby Ramdjiawan van de Surinaamse Politiebond (SPB) ontkent het misbruik van politiewagens door leden van de dienst. Ramdjiawan wil afrekenen met de opvatting in de samenleving als zouden er nooit prowagens zijn op de verschillende politieposten, omdat ze vaker als privévervoer worden gebruikt door dienstdoende agenten. ‘Dat is niet waar’, zegt Ramdjiawan. Hij haast zich echter te zeggen dat er wel enkele politiemannen zijn die oneigenlijk gebruik maken van prowagens door deze bewust in te zetten als privévervoer. “Zo een agent handelt in strijd met de instructies van de korpschef”, zegt de bondstopper.
Ramdjiawan, die zelf gewestelijk politiecommandant van Wanica is, zegt dat het wel eens gebeurt dat een politieman tijdens de uitoefening van zijn werk een broodje koopt in de winkel. Dat mag volgens hem geen enkel probleem zijn. Dat er soms geen prowagens aanwezig zijn, heeft volgens Ramdjiawan te maken ‘met het algemeen bekende feit dat de politie over weinig dienstwagens beschikt’. “De 80 wagens en motorfietsen die het korps onlangs erbij heeft gehad, zijn een druppel op de hete plaat. Dit aantal is bijlange na niet voldoende”, zegt de SPB-topper.
“Elke post, zowel in stad als district, moet tenminste over 2 tot 3 prowagens beschikken. Grotere bureaus zoals Nieuwe Haven moeten over 5 tot 10 wagens kunnen beschikken plus reservewagens. Sommige posten in de districten hebben maar één wagen. Als die ene wagen uitvalt, omdat er in de stad getankt wordt, dan is er al gauw sprake van vervoerstekort.” Voor alle politiewagens, ook die van de verre districten, is de technische dienst te Geyersvlijt de enige centrale plek waar getankt wordt.
 

error: Kopiëren mag niet!