RvC Academisch Ziekenhuis wacht nog op installatie

De Raad van Ministers (RvM) heeft in zijn vergadering van maandag 10 september tot nog toe slechts vijf van de zeven leden, die door het ministerie van Volksgezondheid, drs. Michael Blokland, waren voorgedragen voor de Raad van Commissarissen (RvC) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), goedgekeurd. De leden die de goedkeuring dragen, zijn drs. AnandJagessar, als president-commissaris, en als commissarissen S.Markiet, drs. C. Rozenblad, mr. A. Adelaar en drs. W. Balraadjsing.De twee namen die door minister Blokland waren doorgestuurd en door de bond waren goedgekeurd, te weten van drs. Jerrel Pawiroredjo en Roy Haverkamp, zijn door de RvM, zonder enige vorm van uitleg, niet goed bevonden en dus aangehouden.
De Algemene Bond van Personeel in Dienst van het Landsbedrijf Academisch Ziekenhuis (Abplaz) blijft erbij dat hij op basis van eerdere afsprakeninspraak heeft bij het voordragen van een lid van de RvC, zulks op basis van een personeelsvertegenwoordiging. Hun kandidaat in deze is Haverkamp. De secretaris en de penningmeester van Abplaz, respectievelijk dhr. M.R. Blackson en dhr. S. Grot, hebben dit middels stukken gestaafd.
‘De RvM schijnt evenwel een andere interpretatie hieraan te willen geven. Een ander breekpunt dat bij komt kijken, is dat de minister van ATM, MichaelMiskin, die in deze een adviserende rol zou moeten hebben, vanwege omstandigheden partij is geworden. Anders dan men zou hebben verwacht, heeft deze minister zich niet van alle functies ontdaan bij het aanvaarden van zijn ministersambt. De minister van ATM maakt nog steeds deel uit van het bestuur van Abplaz.’
Haverkamp heeft in de vakbondswereld een heel goede naam. Hij is deskundig op zijn gebied en hij heeft ook vele jaren in het bestuur van de Abplaz gezeten. Het bestuur van de bond heeft in een schrijven aan de vicepresident gevraagd om de voordracht alsnogte honoreren. Volgens de bond is de voordracht weloverwogen; Haverkamp is de persoon die een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van het AZP en het totale personeel.
‘Buitenstanders, maar ook insiders weten waar de schoen wringt. Het is de ruggensteun van de heer Haverkamp. Het wordt nu dus een politiek steekspelletje; een kwestie van persoonlijke voorkeur van de zijde van degenen die het op dit moment voor het zeggen hebben. Wie hebben het nu voor het zeggen? De CLO of de FAL, of C-47 of ATM  of de RvM ? Feit is wel dat de missive is getekend door de vicepresident, tevens voorzitter van de Raad van Ministers,  Robert Ameerali.’ Het bestuur van de Abplazberaadt zich nog over de eventueel te ondernemen stappen voor het geval zaken te lang op zich zullen laten wachten. Een beroep doen op de president van de Republiek Suriname of stappen naar de groene tafel behoren ook tot deopties.

error: Kopiëren mag niet!