RR Healthy Lifestyle Instituut nieuwe aanwinst voor Commewijne

Voormalig wereldkampioen boksen en mental coach Lucia Rijker en Karin Refos zijn de grote trekkers achter een nationale gezonde levensstijl, die zij binnen het Healthy Lifestyle Instituut te Commewijne zullen opzetten en uitvoeren. RR staat voor Rijker en Refos. De districtscommissaris van Commewijne, Ingrid Karta-Bink, is verheugd dat de keuze op haar district is gevallen en heeft haar volle ondersteuning toegezegd. Zij geeft aan dat een gezonde levensstijl in families gezonde mensen voortbrengt: ‘noodzaak voor de economische ontwikkeling van ons land’. De opstart en uitvoering van het RR Healthy Lifestyle Instituut zal zowel nationaal als internationaal een grote trekpleister voor toeristen zijn en veel werkgelegenheid met zich meebrengen. Daarnaast is specifiek “Health Tourism” uit de regio niet uitgesloten.
De afgelopen weken was Rijker, voorzitter van het RR Healthy Lifestyle Instituut, wederom in Suriname om het geheel met Refos voor te bereiden. Met de districtscommissaris zijn er gesprekken geweest en heeft de ondertekening plaatsgevonden over de wederzijdse commitment. Ook zijn de communicatie-items van RR uitgewerkt, waarbij er een tv-commercial te Commewijne is opgenomen voor promotie. Het laatste is mogelijk gemaakt door Staatsolie, die het belang van dit project voor de Surinaamse gemeenschap onderschrijft. Het ligt in de bedoeling om in november met de promotie van start te gaan, terwijl de eerste groepen cliënten in januari 2013 zullen worden ontvangen. Rijker is door haar immense kennis op dit stuk naast de director ‘Healthy Lifestyle’ ook het gezicht van de campagne, terwijl Refos het management en de “branding” voor haar rekening neemt.

Lucia Rijker en Karin Refos hebben per oktober vorig jaar en op 8 maart dit jaar een grootscheepse campagne met betrekking tot de bewustwording over borstkanker in Suriname uitgevoerd en “Pink Ribbon Suriname” opgezet, waarmee ook internationaal veel aandacht is getrokken. Refos, die borstkanker kreeg in 2010 en genezen is, heeft op instigatie van Rijker haar hele levensstijl veranderd, waarbij organisch eten en een gezonde levensstijl een basis zijn. Daarnaast is een ‘detox’-programma bij haar uitgevoerd, die nu ook in Suriname door hen zal worden geïntroduceerd.

error: Kopiëren mag niet!