Ondanks ‘wasie’ gaat drugskoerier voor 10 maanden de bak in

Dwight Rogers gaat voor 10 maanden de bak in. Hij werd op 10 september op de luchthaven aangehouden met drugs in zijn bezit. In 6 stuks tangelo waren drugs verstopt. De verdachte ging heel zelfverzekerd met het verboden spul naar Zanderij. Hij had een cultureel bad, een ‘wasie’,  genomen en dit was volgens hem de garantie voor een geslaagde onderneming. Ondanks de wasie werd hij bij de controle door de speciale eenheden aangehouden. Volgens de verdachte verkeerde hij in geldnood. Zijn zieke moeder is opgenomen in een inrichting en daarvoor moet hij elke maand Euro 500 neertellen. De aanbieding van Euro 15.000 vond hij heel aantrekkelijk. Uiteindelijk stemde hij toe met de opdrachtgever om het spul te smokkelen. Echter wist hij niet waarin de coke was verborgen. Hij kreeg een complete koffer van de drugsdealer mee. De verdachte heeft twee advocaten, Lesley Rogders en Frank Truideman, in de arm genomen. De raadslieden hebben de rechter verzocht om de verdachte op korte termijn naar huis te willen sturen, gelet op de omstandigheden waaronder de verdachte verkeerde. Met betrekking tot de hoeveelheid van de drugs bracht de raadsman naar voren dat de politie de tangelo met de coke heeft gewogen. Het exacte gewicht moet veel lager zijn dan 1.842 gram.
De openbare aanklager, Nirmala Maikoe, achtte uitvoer wettig en overtuigend bewezen en eiste een gevangenisstraf van een jaar en 6 maanden met aftrek en een geldboete van SRD 3000, subsidiair 2 maanden hechtenis en verbeurdverklaring van het geld dat op de verdachte is aangetroffen.
De magistraat kwam ook tot het bewijs van uitvoer en veroordeelde de verdachte, gelet op de onjuiste hoeveelheid dan wel onduidelijke hoeveelheid, tot een straf van 12 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, een proeftijd van 3 jaar en een boete van SRD 1000, te vervangen door een maand hechtenis.
Saskia Bandhan   
 

error: Kopiëren mag niet!