OM eist 12 jaar voor doodslag

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste 12 jaar gevangenisstraf tegen de 36-jarige verdachte, Kevin A. Hij wordt ervan verdacht Amit Jhinnoe in de nacht van 4 op 5 februari om het leven te hebben gebracht in Nickerie. De vervolgingsambtenaar, Claudia Bruining, achtte moord niet bewezen en sprak de verdachte daarvoor vrij. Zij kwam wel tot het bewijs van doodslag. De patholoog anatoom had totaal 13 schotverwondingen op het lijk van Jhinnoe waargenomen. De officier van justitie nam de verklaringen van de getuigen mee als bewijs. De getuigen die met Jhinnoe samen op de boot waren, verklaarden zowel bij de politie als op de zitting dat het slachtoffer twee mannen zou ophalen.
De twee mannen van creoolse komaf hadden bij het instappen twee zakken bij zich. Er ontstond een schermutseling tussen de twee en het latere slachtoffer. De kapitein zag dat de verdachte een wapen bij zich had. Hij loste een schot in de lucht. De kapitein had op zijn beurt de motor uitgemaakt en was in de rivier gesprongen. Een van de vrienden van het latere slachtoffer had de politie doorgespeeld dat een schietincident zich had voorgedaan op de Corantijnrivier. Toen de politie de boot op het water aantrof, vertoonde het lichaam van Jhinnoe geen tekenen van leven meer.
De verdachte was ook geraakt. Hij had een heel ander verhaal opgeworpen. Hij verklaarde dat het slachtoffer gewapend was en dat hij eerst had geschoten. De openbare aanklager achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen en verzocht de rechter om de verdachte voor 12 jaar te willen veroordelen. Advocaat Hedley Derby heeft de rechter nog wat ruimte gevraagd om zich goed te kunnen voorbereiden voor het pleidooi. Op 8 november komt de raadsman aan de beurt. Kevin blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!